Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs pratar samarbete – med finskt lag

Brynäs har ett nytt samarbete på gång – med ett lag i finska andradivisionen.
– Vi pratar om ett utbyte på juniorsidan och möjligheten att låna ut spelare, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Karlsson och Brynäs utvecklingsansvarige Thomas Thelin var under tisdagen i finska Vasa, inbjudna av... ja, det heter regionsförvaltningsverket och är ungefär som svenska länsstyrelser.

– Vi hann med att hålla tre föredrag på en dag, berättar Hans-Göran Karlsson.

Bland annat talade duon inför de anställda i Vasa Sport, en klubb i finska andraligan, som fick veta om Brynäs resa från kvalserien 2007/2008 till SM-guldet i våras.

– Vi hade ett bra erfarenhetsutbyte och vi har bestämt att de ska komma hit och besöka oss också, berättar Karlsson.

Hur kan ett eventuellt samarbete se ut?

– Vi i Brynäs ska sätta oss ner och titta på det. Det är väldigt löst än, men det vi har pratat om är att se om det kan bli ett utbyte av matcher på juniorsidan, och möjligheten att låna ut spelare. Det är väldigt förutsättningslöst så här långt.

Vasa Sports verksamhetschef Jyrki Niemi är positivt inställd till ett samarbete.

– Det finns många likheter mellan oss och Brynäs och vi kan lära oss saker både om marknadsföring och ekonomi, liksom om det rent idrottsliga, säger Niemi till Vasabladet.

Sportchefen i föreningen, Markus Jämsä, säger till samma tidning:

– Vi har ganska lika tankevärldar även om vi jobbar i mindre skala. De grundläggande tankegångarna om en positiv framtoning har vi till exempel gemensamt och vi ska diskutera saker och ting mer konkret med dem.

Vasa Sport, som tidigare haft svenske profilen Conny Strömberg i laget, ligger för tillfället trea i den finska andradivisionen.

Mer läsning

Annons