Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs räddade poäng – med 39 sekunder kvar

Brynäs såg ut att gå mot en ny förlust.

Men laget tog en livsviktig poäng när Ryan Gunderson skickade in kvitteringen – med 39 sekunder kvar av matchen.

Även om HV71 till slut avgjorde och vann med 4–3 efter förlängning.

Annons

Trots 29–8 i skott till HV71 efter två perioder lyckades Brynäs hålla resultatet jämnt inför den tredje perioden och hade 2–2 i den tuffa bortamatchen.

Men när smällen kom 13 minuter in i perioden, när Jason Krog gav hemmalaget ledningen, såg Brynäs ut att gå mot en ny förlust.

Samtidigt som AIK vann sin match mot Växjö.

Men Brynäs räddade ändå en nödvändig och livsviktig i kampen om slutspelsplatsen. Pucken hamnade i Ryan Gundersons ägo och Brynäsbacken nöp till.

Pucken seglade rakt upp i krysset – när 39 sekunder återstod av matchen.

– Vi gjorde en riktigt stark förstaperiod, sedan blev vi lite för passiva i andra perioden. Och i tredje kunde de ha gått hur som helst. Men jag är väldigt glad över poängen, säger Tommy Jonsson till CMore efter matchen.

Sedan pratade Brynästränaren om Sportens avslöjande om en spricka i truppen.

– Det är tråkigt när det blir sådana här skriverier. Det finns Ingen trovärdighet i det. Vi stöter och blöter i de olika problemen. Vi har ibland olika åsikter, men när vi kommer fram till en lösning står alla bakom det, säger Jonsson till CMore.

Han fortsätter:

– Jag försöker att göra mitt yttersta hela tiden och känner att jag har ett enormt stöd av mina kollegor. Helt klart är jag frustrerad över situationen, men det försöker jag lägga bakom mig.

HV71 avgjorde matchen 56 sekunder in i förlängningen när Jason Krog prickade in ett friläge. Nu skiljer det tre poäng mellan Brynäs och AIK i kampen om slutspelsplatsen.

Mer läsning

Annons