Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs säger inte nej till GIF

Brynäs IF ställer sig positivt till en eventuell fotbollsarena på Sätraåsen.
Det är ett idrottscentrum som Gävle behöver, menar Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.
– Det skulle vara ett jättelyft, säger han till Sporten.

Annons

Sporten skrev i går om att det finns planer på att bygga en fotbollsarena uppe på Sätraåsen – och inte bygga ut Strömvallen som det tidigare sagts.

En ny arena intill Läkerol Arena och Gunder Hägg-stadion skulle betyda att Sätraåsen blir Gävles idrottscentrum, med flera arenor placerade på samma område.

Brynäs IF:s klubbdirektör Hans-Göran Karlsson tycker det låter som ett bra förslag.

– Jag tycker det låter intressant, det är viktigt att idrotten i Gävle lyfts fram och skulle det bli på det här sättet kan det bli bra.

Brynäs har dessutom tidigare gått ut med att man ställer sig bakom den här lösningen – för två år sedan reklamerade man en plats i Gävle där en stor del av idrottsverksamheten skulle vara samlad.

– Ja, vi pratade just om att Sätraåsen är ett bra ställe att ha den på. Vi har jobbat för att idrotten i Gävle ska ta ännu ett kliv i rätt riktning.

– Men det handlar inte bara om fotbollen i den här frågan, som att ta några exempel kan friidrotten, travet och tennisen vara inblandade i det här, fortsätter Karlsson.

• Vad skulle det betyda för idrottsverksamheten i Gävle om det blir verklighet?

– Det skulle vara ett jättelyft, absolut. Dels för staden Gävle och för idrottsutvecklingen.

Gefle IF friidrotts ordförande Jan Hovdebo tycker även han att en fotbollsarena skulle vara ett lyft – då även friidrotten är lovade en inomhushall inom två-tre år.

– Det får ju inte bli så att fotbollen står i vägen för friidrotten, det är jag i och för sig inte speciellt orolig för heller. Men det är givetvis väldigt bra för idrotten i Gävle om det skulle bli av.

• Det ska ju finnas planer på ett hotell också.

– Ja, det är absolut något som skulle höja upp, en fördel skulle ju vara om det dessutom blev av med andra faciliteter som servering och liknande i närområdena.

Sporten avslöjade även i gårdagens tidning att Gefle IF under nästa vecka kommer att hålla i en presskonferens just kring arenaförslaget – där mer detaljerad information ska tas upp.

Mer läsning

Annons