Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs sämst i tredje perioden

Topplag i tabellen – men bottenlag i sista perioden.

I går tappade Brynäs allt de sista 20 minuterna och en 2–1-ledning förvandlades till 2–4-förlust mot AIK.

– Inte acceptabelt, ryter en uppgiven Tommy Jonsson.

Annons

Brynästränaren var rejält besviken efter nederlaget hemma mot bottengänget AIK. Det började ju så bra, ledning med både 1–0 och 2–0 – och läge för ett 3–0-mål – när gästerna plötsligt fick in en reducering med fem minuter kvar av andra perioden och fick luft under vingarna.

– Det är ett felaktigt beslut som ger dem en kontring, och vi hamnar på hälarna, säger Jonsson, och sågar därmed indirekt Jonathan Granströms ogenomtänkta slagskott på en AIK-back som var upprinnelsen till Patric Blomdahls 2–1-mål.

Det var dock i tredje perioden som raset kom. Christian Sandberg sköt in kvitteringen efter 7.26 och förre brynäsaren Richard Gynge prickade in 2–3 från nära håll.

Ett desorienterat hemmalag kom ingen vart och släppte senare in ett fjärde mål i öppen kasse.

– Vi hade läge att göra något bättre av det här. Jag tycker att vi är det bättre laget i två perioder men tappar allt i sista. Jag vet inte vad det beror på, säger Jonsson, som säger att han blev överraskad av hur hans spelare uppträdde.

– Ja, jag tycker att vi ska kunna hantera det här på ett bättre sätt.

• Är det något ni tränare hade kunnat göra annorlunda?

– Det är svårt att analysera nu, men helt klart är att det är något som gör att vi går ner oss. Det händer något mellan andra och tredje perioden. Det här är inte acceptabelt, absolut inte. Det är jag som har ansvaret och jag borde ha gjort något annorlunda med facit i hand.

Enligt Jonsson var ordern i den sista periodpausen att spelarna skulle köra på och gå för ett tredje mål. I stället var det AIK för hela slanten.

Jakob Silfverberg, som gjorde comeback och blev målskytt (2–0), skakar på huvudet i omklädningsrummet efteråt.

– Vi stod mest still i mittzon medan de fick åka igenom oss. Det var i princip spel mot ett mål, säger Silfverberg.

Matchen i går var inte den första den här säsongen som Brynäs har tappat i slutet. Enligt statistiken är Gävlelaget sämst i serien i tredje perioden.

– Där måste vi skärpa till oss. Förra året var vi ju väldigt starka i sista perioden, säger målvakten Niklas Svedberg.

Silfverberg:

– Det beror inte på att vi inte orkar, verkligen inte. Det är nog mer tillfälligheter. Och vi har ju spelat riktigt bra de senaste matcherna, det är väl bara just i dag som vi inte kom upp i vår normala nivå.

Brynäs har nu spelat två av de tre hemmamatcher i rad som spelprogramsmakarna bjudit på. En återstår, Skellefteå på torsdag.

• Ökad press att lyckas då?

– Ja, men det blir en rolig match att spela. Skellefteå passar oss bra. Det blir hög fart, det gillar vi, avslutar Silfverberg.

Mer läsning

Annons