Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs toppar efter klarhemmaseger mot Leksand

Efter ännu en seger är Brynäsdamerna nya serieledare i Riksserien. Segeltorp förlorade hemma mot Linköping och tappar alltså serieledningen. Brynäs gjorde sitt jobb och vann med klara 6−0 mot Leksand.
− Vi är jobbiga att möta, säger Brynäs tränare Magnus Grönlund efter matchen.

Annons

Matchen mot Leksand började i lågt tempo.

Brynäs förde spelet men trots två tidiga power play lyckades man inte sätta pucken.

Det skulle dröja till dryga kvarten spelad innan hemmalaget fick hål på Leksand och det var i numerärt underläge man bjöds på ledningsmålet. Angelica Östlund höll sig framme på en bjudning av målvakten och kunde enkelt sätta 1−0.

Minuten efter ledningsmålet kunde Brynäs – fortfarande med en spelare utvisad – enkelt sätta 2−0 efter nytt slarv i bortaförsvaret. Leksand tog time out och resten av perioden slutade mållöst.

– Helt ärligt tycker jag att vi gör en riktigt dålig första period. Vi gör våra mål på deras misstag, säger Magnus Grönlund.

Brynäs satte fyra mål till i matchen och Leksand var aldrig nära att hota. Brynäs visade en imponerande bredd då alla femmorna gjorde mål.

− Alla spelare i matchtruppen fick speltid idag, säger Grönlund och förklarar varför power play- spelet inte fungerade riktigt:

− Vi använde alla femmorna i power play och därför kan det se lite ängsligt ut. Om två-tre matcher går vi ner på två femmor men först vill jag se vilka som vågar ta för sig.

Mer läsning

Annons