Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs tvåa i cupen – nu gäller finslipning

(Ny version med intervjuer) Brynäs sista match i SCA-cupen slutade med en 5–3-seger mot Modo, och laget slutar därmed tvåa bakom Timrå.

– En godkänd turnering, vi vet vad vi behöver jobba på, säger Brynästränaren Tommy Jonsson när nu endast en träningsmatch återstår innan elitseriestarten.

Annons

Vinsten var Brynäs första mot elitseriemotstånd på försäsongen. Lördagens match inleddes i ett högt tempo. Första perioden dominerades av Brynäs förstafemma. Det var även förstafemman med Calle Järnkrok, Jakob Silfverberg och Mats Lavander som spräckte nollan på Mikael Tellqvist. 1–0 kom i slutet av den första perioden och det var Jakob Silfverberg som på nära håll lyckades sätta pucken högt.

Trots det fina spelet i den första perioden blev spelet lidande på grund av skador inför den andra perioden.

– Vi gör en väldigt bra första men vi har otur, Dackell gick av direkt i början och Lavander efter första perioden, säger Tommy Jonsson efter matchen.

• Är det någon fara?

– Nej, det tror jag inte. Dackell fick ett skott på foten och var tvungen att lägga på kyla. Lavander fick lite känningar i ljumsken, precis som i Finland, och det var en ren försiktighetsåtgärd.

Modo inledde den andra perioden i ett högt tempo och kunde kvittera genom Per-Åge Skröder efter endast 38 sekunder. Men Brynäs replikerade genom Jesper Ollas från nära håll och avgjorde sedan matchen i den tredje perioden när man gick ifrån till 4–1 efter mål från Daniel Widing (en soloåkning följt av ett hårt skott) och Martin Johansson (i power play).

Modo fick kontakt och kröp upp till 4–3 innan Jesper Ollas, med sitt andra mål för dagen, pricksköt in Brynäs femte mål på pass från Mads Hansen.

– Det har varit kul att se de nya killarna i den här turneringen. Jesper Ollas tycker jag har varit riktigt bra, liksom Martin Johansson och Daniel Widing. Johan Holmqvist gjorde dessutom en väldigt bra match nu mot Modo.

• Hur summerar du helgen i Sundsvall?

– Vi vinner två av matcherna och det är godkänt. Det är klart att det blev lite kämpigt med tre matcher på tre dagar, och det märktes mot Modo. Men det blev en bra genomkörare, vi vet vad vi behöver jobba på.

Närmast väntar match mot Södertälje i Läkerol Arena. Det blir Brynäs sista prov innan elitserien drar igång. Brynästränaren vet vad som måste finslipas i den sista matchen för att vara förberedd inför seriestarten.

– Vi måste sluta pendla så mycket i våra prestationer, bli mer stabila, stundtals spelar vi jättebra, säger Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons