Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs utan anfallspar

Sebastian Lauritzen och Jonas Nordquist är ett viktigt radarpar för Brynäs kreativitet framåt. I förra veckan var de segerorganisatörer mot Skellefteå (3–1) och gjorde alla tre målen. Men nu är båda skadade.

Lauritzen missar definitivt kvällens match hemma mot HV 71 och det är osäkert med Nordquist.

Annons

Redan efter 3–1-segern mot Skellefteå förra torsdagen kände Laurizen att något var fel. Det är en ljumske som spökar och sätter stopp för allt spel och han åkte inte heller med till Karlstad i lördags för matchen mot Färjestad.

– Det var omöjligt. Jag kände inför sista perioden i torsdags att det inte var riktigt bra och sedan dess har jag inte varit på is, säger Lauritzen som återigen rehabade på gårdagens träning.

Brynäs behöver förstås sin poängkung men vill samtidigt inte riskera någonting inför framtiden.

– Det är redan mycket bättre men är jag med för tidigt kan det dra till ordentligt och så är man borta flera veckor. Nu är det i alla fall under kontroll och jag ska testa på is de närmaste dagarna. Jag spelar inte mot HV i alla fall – så mycket är klart – och sedan får vi se till på torsdag.

Han har inte åkt på någon smäll utan skadan kommer av många matcher på kort tid som gör att det blir förslitningsskador.

– Lite typiskt att det ska komma när allting känns så bra annars. Både personligen och för hela laget, säger Lauritzen.

En annan med mycket god form är centern Jonas Nordquist. Han gjorde två mål och passade till det tredje mot Skellefteå för en knapp vecka sedan och följde upp det med två nya assist i de två perioder han spelade mot Färjestad senast. Sedan klev han också av.

– Det gick inte längre. Jag fick en smäll på överkroppen och det gjorde för ont för att fortsätta, förklarar Nordquist.

I går på träningen var han på isen i drygt 20 minuter och kände sig för med lite enklare övningar innan han klev av.

– Det var väl skapligt. Men jag ska till läkaren och kolla upp det hela och vi får ta ett beslut innan matchen om jag kan spela mot HV. Nu vet jag faktiskt inte.

Därför kunde inte tränaren Tommy Jonsson lämna en exakt laguppställning. Det är möjligt att han får hitta två nya lekkamrater till Jesper Ollas i den så framgångsrika tredjekedjan. Mats Lavander klev in på Lauritzens plats senast och Mads Hansen flyttades dit när Nordquist försvann.

– Vi får se hur det bli med ”Nordan”. Där får vi avvakta. Sedan åker alla på skador och det får man räkna med. Både Lauritzen och Nordquist är ju annars både kreativa och produktiva spelare för oss och viktiga pusselbitar i bland annat power play. Men blir båda borta får andra ta deras roller, säger Jonsson.

Emil Molin och Elias Lindholm är juniorer som är aktuella för spel. Sebastian Wännström är i alla fall tillbaka efter sin sjukdom.

Klart är också att storspelande Johan ”Honken” Holmqvist fortsätter i målet – tredje raka matchen han får starta.

Mer läsning

Annons