Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs valde Munksund

Nu har Brynäs valt semifinalmotståndare. I sitt försök att nå en tredje raka SM-final valde Brynäs Munksund, framför Linköping.
– Vi valde – vad vi tror – den enklaste vägen till SM-final, säger Emma Eliasson.

Annons

Efter en säsong med serieseger trummar nu Brynäsdamerna på för en tredje SM-final, på lika många år. I går var det dags för Brynäs att välja vilka som skulle stå för motståndet i semifinalen. Eftersom Brynäs och Modo fick stå över kvartsfinalen skulle lotten falla på Munksund eller Linköping.

– Vi har haft mer problem med Linköping än vad vi har haft med Munksund. Därför blev det ett ganska enkelt val när vi valde Munksund, säger Brynäs landslagscenter Emma Eliasson.

Eftersom Brynäs vann serien betydde det – som sagt – att man skulle slippa spela en kvartsfinal. Något som betyder att Brynäs inte har spelat en tävlingsmatch sedan början på mars medan Munksund har hållit igång med kvartsfinalspel mot AIK.

– Jag tror inte att det kommer att spela någon roll att vi inte har spelat någon träningsmatch. Vi har spelat flera träningsmatcher så jag tror inte att det kommer att vara något problem, säger Emma Eliasson.

Brynäs börjar på bortais i semifinalen, som spelas i bäst av tre matcher, men sedan kommer semifinalen till Läkerol Arena för minst en match till. Tidigare under säsongen har Brynäs besegrat Munksund vid samtliga fyra tillfällen. Och enligt Emma Eliasson ska det mycket till för att Munksund ska kunna hota Brynäs finalchanser.

– De har egentligen bara en bra kedja, deras trupp är inte speciellt bred. Spelar vi vårt spel kommer de inte att ha speciellt mycket att sätta emot.

Mer läsning

Annons