Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vann – men inte utan problem

Brynäs fick bästa tänkbara start på Europaspelet och vann med 4–2 mot Fribourg-Gottéron.

Redan i kväll väntar ny match mot SC Bern. Då kommer Moras blixtinkallade målvakt Daniel Hansen att stå i Brynäskassen.

– Det känns kul men nervöst, säger han.

Annons

Brynäs hade inga större problem att vinna säsongens första hemmamatch.

Schweiziska Fribourg-Gottéron var inte med från start och drog på sig flera utvisningar. Det öppnade för Brynäs som öste på framåt och var det klart bättre laget i två perioder.

Daniel Widing blev serverad av Simon Löf och pricksköt 1–0 från blålinjen i spel fem mot tre. Det var Widings fjärde mål på tre matcher.

En bit in i andra perioden var det dags för nye Johan Harju att presentera sig för hemmapubliken. Med ett dragskott sköt han sitt första mål i Brynäströjan fram till 2–0.

– Det var väl nåt mellanting mellan drag och handledskott. Det blev lite ”fladder” över det hela, men klart det var skönt att få sätta dit en puck. Bra för självförtroendet om inte annat, så det var kul, kommenterade Harju som blev framspelad av en annan ny spelare – Andreas Thuresson.

Innan andra perioden var över fick Brynäsfansen jubla över matchens snyggaste mål då nye lagkaptenen Jörgen Sundqvist skickade in 3–0 i öppet mål efter strålande förspel av Calle Järnkrok och Andreas Thuresson.

Då bytte schweizarna målvakt och det blev också lite av vändningen i matchen.

Brynäs tappade tempo och släppte över allt initiativ till Fribourg.

– Vi slutade spela och bjöd in dem i matchen, jag vet inte om vi trodde att det var klart, funderade Johan Harju.

Tränaren Tommy Jonsson var också besviken över att Brynäs gav Fribourg möjlighet att reducera två gånger om och skapa nerv i matchen, innan Jonas Nordquist kunde avgöra med 4–2 i tom kasse i slutskedet.

– I två perioder var vi klart bättre och jag är nöjd med vårt sätt att spela, alla ville delta och vi åkte mycket skridsko. Men i tredje blev vi passiva och därför drog vi på oss utvisningar som de gjorde mål på.

– Det få vi ta lärdom av till nästa match, sa Tommy Jonsson.

Den spelas redan i kväll mot SC Bern och då får Robin Rahm, som var riktigt bra i går och svarade för flera fina räddningar, vila.

– Jo det stämmer att jag ska spela. Det känns lite nervöst och hastigt allt det här. Brynäs ringde i torsdagskväll och förklarade läget, berättar Daniel Hansen.

Han blixtinkallades från allsvenska Mora när det stod klart att ”Honken” måste vila på grund av en överansträngning.

• Har du spelat något i sommar?

– Nej, det blir säsongsdebut. Vi har inte spelat någon träningsmatch än. Men det ska bli kul och inspirerande att komma in och stå med Brynäs, säger Daniel Hansen.

Värt att notera i övrigt från matchen är att...

... det inte ska vara någon fara med Simon Löf. Backen fick utgå i tredje perioden efter att ha fått en klubba i ansiktet, men klarade sig undan med några stygn på näsan.

... try out-spelaren Alexander Hellström som är inkallad på korttidskontrakt gjorde en stabil insats och stod upp bra för sina lagkamrater och märket på bröstet i sin första match för Brynäs.

Mer läsning

Annons