Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vann mot Sundsvall

Brynäs började krampaktigt men löste upp nervknutarna och vann till slut komfortabelt med 6–3 mot Sundsvall Hockey.

– Vi hade inte den riktiga fokuseringen i början, sedan skärpte vi till oss, sa Tommy Jonsson, tränare i Brynäs.

Annons

Det började illa för Brynäs redan på uppvärmningen utanför ishallen. Backen Simon Bertilsson slog i huvudet i en brandstege och fick föras till sjukhus.

– Vi värmde upp med fotboll och jag hoppade upp för att nicka bollen. Men jag såg inte en stege och slog i skallen. Det blödde rätt mycket och jag fick åka till akuten och sy sex stygn, berättade Bertilsson.

Han kunde självklart inte spela matchen och det såg nästan ut som att resten av brynäsarna var påverkade av den osannolika skadan.

Sundsvall, som räddade sitt allsvenska kontrakt i sista omgången i våras, var bättre i inledningen och ledde med såväl 1–0 som 2–1 en bit in på den andra perioden.

– Jag är inte nöjd med första perioden. Grejen är att vi inte verkade vara där riktigt mentalt. Vi är ju bättre än Sundsvall egentligen men vi hade inte den riktiga fokuseringen, menade Brynäs tränare Tommy Jonsson.

• Hur kan det komma sig?

– Jag vet inte. Det är självklart ingen spelare som är medvetet dålig, men det blev något slags fokustapp.

Jonsson hade ställt över Calle Järnkrok. Därför fick Johan Larsson gå center med Jakob Silfverberg och Jesper Ollas som flyttats över till den enheten. En kedja som fungerade utmärkt.

Silfverberg gjorde ett mål och passade till tre.

Ollas och Larsson gjorde varsitt mål när Brynäs till slut vaknade till.

– Det var kul att spela center och jag tycker det gick ganska bra också, sa Larsson.

Och Tommy Jonsson är inte främmande för att låta den trion fortsätta spela ihop även mot Timrå i kväll, fredag.

– Det enda jag kan säga om laget mot Timrå är att Järnkrok ska in, sedan har vi inte riktigt bestämt hur vi ska formera kedjorna. Men kedjan med Silfverberg samt trion med Martin Johansson, Mads Hansen och Sebastian Lauritzen var de bästa hos oss i dag. De vände matchen åt oss.

Och apropå Lauritzen så verkar han alltid trivas mot sitt gamla lag i hemstaden Sundsvall. I förra årets öppningsmatch i SCA-cupen gjorde han tre mål när Brynäs vann med 5–2. I går sköt han två av målen.

– Ja, jag verkar trivas mot Sundsvall, flinade Lauritzen.

– Men vi började inte bra, det var fruktansvärt blekt i början. Men efter halva matchen ryckte vi upp oss och fick även göra några mål i power play. Det var viktigt, tyckte han.

Mer läsning

Annons