Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs värvar inte – trots krisen

Fem raka förluster, blott en seger på de sju senaste matcherna – och nu förnedrat av Luleå.

Men Brynäs kommer inte att värva sig ur krisen.

– Vi har fullt förtroende för den trupp vi redan har, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Den nedgående spiralen växer sig större för Brynäs och plumpen mot Luleå var av modell grövre. Efter 1–8-förnedringen talade Brynäs sportchef, Micke Sundlöv, allvarligt om den senaste tidens svaga resultat.

Han är tydlig med att Brynäs inte kommer att ge sig ut på spelarjakt och försöka förstärka laget – trots att laget hamnar allt mer på efterkälken i tabellen.

– Jag tror inte att nyckeln är att riva och slita i andra spelare, köpa eller sälja. Vi kommer inte att förstärka laget just nu, säger Sundlöv.

• Hur ser transfermarknaden annars ut?

– Det finns väl några spelare som dyker upp. Pyörälä och Goren är ju ett bevis på det. Men vi har fullt förtroende för den trupp vi har.

I stället tror Sundlöv att lösningen finns inom laget, Brynäs sportchef hänvisar till den pigga start av elitserien då Brynäs faktiskt ledde serien den 13 oktober.

– Då spelade vi en fantastisk hockey sett till resultat och arbetsinsats. Det är ett bevis på att det finns en stor kunskap och kvalité i det här laget.

• Hur ska ni göra för att ta er ur krisen?

– Vi måste diskutera hur vi ska bete oss, vad vi ska stå för. Den här förlusten är fruktansvärd och helt oacceptabel, säger Sundlöv, som själv följde med laget till Luleå.

Storförlusten var lagets femte raka och sved förstås mer än någon annan. Men Sundlöv menar att den också kan vara nyttig för Brynäs för fortsättningen.

– Det här är fruktansvärt och helt oacceptabelt. Men kanske också en läxa. Vi måste inse att det är allvarligt nu. Vi måste vi slå våra huvuden ihop och analysera det här. Men det gör vi internt, säger sportchefen.

Även tränartrion Tommy Jonsson, Janne Larsson och Gunnar Persson sitter säkert.

– Vi har fullt förtroende för dom, säger Bo Bylund, ordförande i Brynäs.

Mer läsning

Annons