Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsare på väg österut

Det är inte bara Niclas Andersén som jagas av ryska proffsklubbar. Nu kan vi berätta att även Jonathan Granström är aktuell för spel i KHL.
– Inget är klart men jag vet att det finns intresse från utlandet, säger Granström.

Annons

Två av Brynäs guldmakare, backen Niclas Andersén och forwarden Jonathan Granström, är bägge på väg att lämna Sverige och Gävle för spel i den penningstinna ryska hockeyligan – KHL.

Båda spelarna har slutförhandlat med Brynäs och är erbjudna varsin kontraktsförlängning med svenska mästarna. Men rubler lockar och vilken dag som helst kommer ett anbud från Ryssland att dimpa ned.

– Men blir jag kvar i Sverige kommer jag att spela för Brynäs, säger Jonathan Granström.

Exakt samma gäller för Niclas Andersén.

– Jag stannar i Brynäs om det inte blir något med Ryssland.

Bägge spelarna hoppas att allt ska lösas inom kort – oavsett vilket av alternativen det blir.

– Jag vet inte varför det dröjer. Man sa att det skulle hända något förra helgen och nu har man sagt den här helgen. Men jag har inte hört något ännu från ryssarna, säger Niclas Andersén.

• Vill du berättar vilken klubb det handlar om?

– Nej, vi väntar med det tycker jag. Om det inte blir något är det dumt att gå in på det nu.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv hoppas att det inte blir något. Han vill väldigt gärna behålla sina viktiga pjäser i laget och färdigförhandlade långtidskontrakt ligger och väntar på underskrifter av såväl Granström som Andersén.

– Han är på mig varje dag och vill att jag ska skriva på och stanna i Brynäs, skrattar Niclas Andersén innan han blir mer allvarlig och förklarar situationen.

– Egentligen är det fantastiskt att Brynäs ger mig den här chansen. De hade ju faktiskt lika gärna kunnat säga tack och hej och skaffa en annan spelare.

Men det gör inte Brynäs. De låter såväl Andersén som Granström avvakta ytterligare en tid och bägge får också vara med och träna med laget.

– Det kanske hade varit annorlunda om jag varit på väg till en annan klubb i Sverige. Men jag är ytterst glad att Brynäs ger mig den här tiden.

Beträffande Jonathan Granströms framtid är läget snarlikt det Andersén pratar om.

– Det finns intresse från utlandet, men jag vill inte kommentera så mycket kring det. Helst hade jag velat att det här var klart för en vecka sedan, berättar Jonathan Granström.

Mer läsning

Annons