Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsback måste opereras

Det blir operation för nyckelbensskadade Dennis Persson.

Därmed blir Brynäsbacken borta längre än den månad det var sagt tidigare.

Annons

Beskedet kom under tisdagsförmiddagen när Dennis Persson, 24, var på ortopedkliniken på sjukhuset.

– Jag ska opereras på torsdag, säger han, och berättar att en bit av nyckelbenet sticker upp så att det nästan går igenom skinnet.

– De måste fixa till det så det inte ligger och trycker, för i sådana fall är risken att benet går igenom huden ändå till slut. Jag tror att de knäcker loss benet och lägger det till rätta – och jag hoppas att jag får någon form av bedövning.

Hur länge blir du borta?

– De säger sex veckor från operationen.

Tills du kan träna för fullt, eller tills du kan spela match?

– Jag vet faktiskt inte, men jag hoppas att det är sex veckor tills jag är spelklar.

Om sex veckor är det den första november – därmed ser Persson ut att missa åtminstone de närmaste 17 elitseriematcherna.

– Väldigt synd för både honom och för oss, säger Brynäs assisterande tränare Gunnar Persson, som har ett särskilt ansvar för backarna.

– Dennis har tagit stora kliv för varje träning och var uppe på en väldigt hög nivå när han blev skadad, både offensivt och defensivt. Men vi vet i alla fall att vi har en jävligt bra back i laget när han kommer tillbaka.

– Jag tycker att han är otroligt lik Stefan Persson, om du kommer ihåg honom, han som spelade i Islanders. Uppoffrande spel, bra räckvidd, svår att komma förbi och följer gärna med upp i anfallen.

Mer läsning

Annons