Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsdoldis skrev NHL-kontrakt

Här är nästa Brynästalang att skriva på ett lönsamt NHL-kontrakt.

Doldisen Sebastian Wännström från Bomhus i Gävle är klar för St. Louis Blues.

Annons

– Det känns jättekul att det blev så här, men jag stannar i Brynäs en säsong till, säger 20-åringen.

Sebastian Wännström är kanske inte den mest framträdande eller namnkunnige av alla unga brynäsare som kommit fram de senaste åren.

Men bara timmar innan deadline för övergångar till NHL gick ut i natt skrev han på ett treårigt rookiekontrakt med St. Louis Blues.

Därmed gör han sällskap med Mattias Ekholm, Jakob Silfverberg och Johan Larsson som också gjort klart med NHL-klubbar under sommaren.

– Jag fick ett riktigt bra kontrakt, erkänner en glad och upprymd Sebastian Wännström.

Enligt vad Sporten erfar handlar det om ett liknande kontrakt som det Jakob Silfverberg nyligen skrev på för Ottawa. Det innebär att även Wänström kan kvittera ut en så kallad sign on-bonus som ligger på 90 000 dollar (cirka 540 000 kronor), och som betalas ut i två omgångar, under sommaren och till jul.

– Jag vill inte prata så mycket om mitt enskilda kontrakt och egentligen vill jag inte tänka så mycket på pengarna. Men det är klart att det är roligt, säger Wännström som funderar på att köpa en båt för att ”fira” kontraktet.

Men innan St. Louis börjar betala ut lönen kommer han lånas ut och spela ytterligare en säsong i Brynäs.

– Ja, det var vi helt överens om. Jag vill fortsätta att utvecklas här hemma och hoppas få en bärande roll i en kedja i vinter.

Hittills har han enligt statistiken spelat 63 elitseriematcher, men i flera av dem har han suttit på bänken och faktum är att Wännström ännu inte gjort något mål i elitserien.

Men målmedvetet har han jobbat sig framåt i karriären och efter vinterns fina spel i junior-VM fick St. Louis upp ögonen för honom på allvar.

I JVM hade Wännström en framträdande roll i det svenska laget som slutade fyra. Men det många kommer ihåg från den turneringen var att brynäsaren var en av svenskarna som missade en straff i semifinalen mot Ryssland.

– Jag hörde efter att säsongen var slut med Brynäs att St. Louis var intresserade och sedan har min agent hållit kontakten och förhandlat, berättar Wännström.

– Jag har tränat på bra under sommaren och förhoppningsvis kan jag göra en bra säsong med Brynäs. Det känns bra med Tommy Jonsson som ny huvudtränare.

• Kommer du att resa över till USA redan i sommar?

– Nej, jag har tackat nej till att vara med på St. Lous träningsläger. Jag har valt att fokusera på att träna med Brynäs och försöka vara i så bra form som möjligt när elitserien börjar.

Mer läsning

Annons