Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsduo närmare JVM

Emil Molin och Elias Lindholm gjorde bra ifrån sig när J20-landslaget vann den sista turneringen inför junior-VM.
Båda har goda chanser att få vara med när Sverige ska försöka försvara sitt guld.
– Ja, absolut, säger förbundskapten Roger Rönnberg.

Annons

Sverige vann J20-turneringen i Sundsvall efter tre raka segrar. I gårdagens avslutningsmatch blev det 3–1 mot Ryssland där Elias Lindholm gjorde ett assist innan han tvingades utgå (se separat artikel).

Brynäscentern gjorde 1+1 i turneringen precis som klubbkompisen Emil Molin. Och även om duon hamnade en bit ner i poängligan fick de båda mycket beröm från förbundskaptenen.

– Elias var bra, han jobbade väldigt hårt. Att han är en otroligt skicklig spelare visste vi sedan tidigare, men nu visade han att han kunde jobba hårt och hjälpa laget på bästa sätt, säger Rönnberg.

Om Molin blir omdömet ungefär detsamma:

– Det är hans andra turnering med oss och han har framförallt visat en fruktansvärt hög arbetsmoral. Sedan är han otroligt skicklig med pucken också, det är en jätteintressant spelare att coacha.

Turneringen i Sundsvall var alltså den sista inför junior-VM, där Sverige har ett guld att försvara.

Hur ligger ni till, tycker du?

– Först och främst ska vi inte försvara något guld. Det är ett nytt lag och en ny turnering, men vi ska jaga för att vinna igen, säger Rönnberg.

– Vi är jätteglada att vi kunde vinna den här turneringen. Vi blev bättre och bättre för varje match, men det är många saker vi behöver jobba på inför junior-VM.

Samling inför JVM sker den 14 december. Det mesta talar för att två brynäsare – åtminstone, det finns ju en Christian Djoos också... – finns med då.

Mer läsning

Annons