Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsduo tackar nej till Tre Kronor – och en tredje tvekar

Återbuden till Karjala cup som spelas nästa vecka duggar tätt.

Forwarden Jakob Silfverberg samt backen Mattias Ekholm från Brynäs är de senaste i raden.

Bägge på grund av skador.

Dessutom finns det frågetecken för Simon Bertilsson.

Annons

När förbundskaptenen Pär Mårts tog ut truppen till Karjala cup för en vecka sedan fanns hela fyra brynäsare med i laget.

Nu har två av dem, Mattias Ekholm – och även Jakob Silfverberg tvingats tacka nej till spel.

Ekholm, som spelar med Brynäs borta mot HV 71 i eftermiddag, har problem i trakterna av ljumske/höft och lår och Jakob Silfverberg är axelskadad.

– Ac-leden i vänsteraxeln, säger Silfverberg till Sporten. Jag fick en smäll i andra perioden mot Djurgården och måste vila.

Brynäsforwarden berättar att han meddelade landslagsledningen sitt beslut på lördagsmorgonen och hoppas kunna börja rehabträna till veckan.

– Självklart jättetråkigt att behöva tacka nej till Tre Kronor. Men samtidigt får jag en dryg vecka på mig att vila och rehabträna ordentligt.

Hur känns det just nu?

– Det är bättre än direkt efter smällen i torsdags. Det känns okej när jag sitter ned, men jag är stel och så där.

Vad var det som hände egentligen?

– Det var ingen allvarlig grej egentligen. Jag fick en passning av Calle Järnkrok, men fick pucken för långt i från mig. När jag skulle sträcka mig fram för att passa vidare till Granström fick jag en tackling från andra sidan och klämde axeln mot sargen.

Sedan var det färdigspelat, eller?

– Det här hände sex, sju minuter in på andra perioden och jag spelade något power play efter det. Men jag kände direkt att jag inte hade någon kraft i armen och det var bara att kliva av.

Hur trist är det att behöva tacka nej till Tre Kronor?

– Jättetråkigt. Det är alltid roligt att byta miljö och spela där och personligen utvecklas jag alltid av att spela i landslaget. Men nu blir det rehab som jag hoppas kunna köra igång ordentligt i början av veckan.

När det gäller Mattias Ekholm så behöver även han vila sin skada och tackar därför nej precis som Luleås Johan Fransson, Jimmie Ericsson, Skellefteå, och Joel Lundqvist, Frölunda tvingas göra.

I värsta fall blir debutanten Calle Järnkrok den ende brynäsaren i Karjala Cup. Simon Bertilsson spelade inte i går på grund av magproblem.

– Jag har haft ont i magen i över en vecka. Vi vet inte vad det är, men jag ska träffa en läkare under söndagen. Kanske är det magkatarr, säger Bertilsson

Mer läsning

Annons