Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsforwarden talar ut om sin sjukdom

Han har bänkats och ifrågasatts.
Nu väljer Brynäsforwarden att berätta om sin svåra tid.
– Jag har varit på sjukhuset och tagit flera prover och gjort en gastroskopi.

Annons

Den senaste tiden har 32-åringe Mats Lavander rapporteras vara sjuk med någon form av magproblem. Nu berättar han själv om sina bekymmer.

– Jag har inte alls mått bra. Det är magen som krånglar, vi vet inte riktigt vad det är. Men jag har gjort flera olika undersökningar och tagit prover.

Lavander har haft en bedrövlig säsong i Brynäs. Inte ett enda mål har han gjort och han har vid ett antal tillfällen varit petad ur laget. Han säger att han försökt åtgärda magproblemen, men att de inte vill ge med sig.

– Jag var riktigt dålig när vi var i Finland och skulle spela sista gruppspelsmatchen i European Trophy. Jag kunde inte vara med då och har tagit bort all laktos ur maten sedan dess.

• Blev det bättre efter det?

– Nja, sådär. Nu är det hyfsat bra, men jag vill ju hitta vad som är fel.

Därför gjorde Lavander bland annat en gastroskopiundersökning på sjukhuset i förra veckan.

– Det skulle ta två till fyra veckor innan vi får svaren. Sedan får jag se om jag måste medicinera eller vad som händer. Just nu tar jag det lite lugnt med fet mat också. Det blir kokt fisk till middag i dag. Ingen favorit direkt, suckar han.

Under onsdagen tränade norrbottningen med övriga laget, men räknar inte med spel mot Färjestad.

– Nej, jag tränade lätt i måndags. Körde med juniorerna i tisdags och var inte med hela träningen i dag, så jag kan inte tänka mig att jag spelar mot Färjestad.

Hur framtiden i Brynäs som helhet ser ut är också osäkert. Mats Lavander har ett år kvar på sitt kontrakt. Men det kan, enligt obekräftade uppgifter, sägas upp av bägge parter efter den här säsongen.

Annons