Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsprofil tillbaka i båset

Tränaren Gunnar Persson återvänder till Brynäs IF, och har skrivit kontrakt för ett år.

Annons

Nu är det klart att Brynäs utökar med ytterligare en assisterande tränare till nästa säsong. Tränaren Gunnar Persson återvänder till laget, efter att senast gjort två säsonger som assisterande tränare i AIK.

– Vi får hem en ledare med ett jättestort hjärta för Brynäs IF som är en klurig och duktig hockeyledare, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Han kommer att stärka upp ett redan bra team som vi har runt A-laget idag.

Även Brynäs tränare Tommy Jonsson är nöjd med förstärkningen till tränarteamet.

– Jag har känt Gunnar i många år, och vi har även arbetat nära varandra när jag hade hand om Brynäs juniorer, säger Tommy Jonsson. Han kommer att tillföra oss extra kompetens framför allt på backsidan. Det ska bli roligt att få samarbeta med honom. Han är ett mycket bra komplement till mig och Janne.

Gunnar Persson kommer från Gävle och började som spelare i Brynäs IF redan säsongen 77/78. Sin tränarkarriär startade han i Gävle GIK, säsongen 90/91. Därefter blev det några år i Hille/Åbyggeby innan han 97/98 blev assisterande tränare i Brynäs IF.

Han lämnade föreningen efter säsongen 03/04 då han blev huvudtränare för Rögle BK. Efter det har han varit i Linköping, Borås och Rögle igen innan han de två senaste säsongerna varit assisterande tränare i AIK. Nu återvänder alltså även han hem till Gävle, och Brynäs igen.

– Jag har varit i Brynäs IF en stor del av mitt liv. Jag kom till föreningen redan som 15-åring, först som spelare, och sedan som ledare. Jag känner därför mycket för Brynäs, och har alltid gjort det. Det känns otroligt spännande, och jag är mycket glad för att jag får komma och jobba i Brynäs igen. Det är också kul att det gått så bra för laget de senaste säsongerna. Brynäs har ett bra lag och en bra organisation, och det är klart att det känns inspirerande att komma in i det.

Gunnar Persson kommer främst att få ansvar över backarna i A-laget, och vara Ove Molin behjälplig i arbetet med Morgondagens Brynäsare.

– I AIK har jag haft hand om backarna i två säsonger, och jag har lätt att sätta mig in i backarnas tänk eftersom jag själv spelat back. Jag har många idéer och är kreativ när det gäller just backarnas spel så jag tror att jag kommer att göra nytta. Att få vara med och hjälpa till att utveckla de yngre spelarna känns också väldigt bra. Det passar mig perfekt, och det är precis det här som jag vill göra, säger Gunnar Persson.

Det skriver Brynäs IF i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons