Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsraset i den andra perioden

Brynäs släppte in fyra mål – på sju mardrömsminuter.

– Det bara regnade in mål, säger Jonas Nordquist efter jättetappet i den andra perioden.

Annons

Pang, pang, pang, pang, lät det – sedan stod det 0–4 på måltavlan.
Efter en mållös första period där Jonas Nordquist var säker på seger, rasade Brynäs totalt.
– Jag hade ju en bra känsla. "Honken" var en mur och jag var övertygad om att vi skulle vinna. Sedan bjöd vi på det där. Det är svåranalyserat, men väldigt onödigt, säger Brynäsforwarden.
Som först fick se HV71 ta ledningen efter en utvisningssituation där domaren signalerade för att gästerna hade en spelare för mycket på isen.
Men det blev aldrig någon HV-utvisning, trots att en spelare hade hoppat in för tidigt i samband med en avvaktande Brynäsutvisning där bortalaget målvakt åkte till båset.
– Det finns en sådan regel. Hoppar en spelare in för tidigt så blåser domaren bara av. Det är en konstig regel, säger Nordquist.
Sedan kom smäll på smäll.
Det andra målet kom kort därpå, det tredje efter en riktig bjudning av Sebastian Lauritzen och det fjärde var det Johan "Honken" Holmqvists tur att bjuda gästerna på ett mål.
Allt inom loppet av sex minuter och 58 sekunder.
– Det går ju inte att snacka bort. Vi gav dom flera mål, då kan vi inte skylla på oflyt, säger Nordquist, som ändå inte tog 6–2-förlusten jättehårt.
– Det är bara att ta nya tag. Snart har vi glömt den här matchen, säger han.
Brynästränaren Tommy Jonsson var dock rejält kritisk över hur laget tappade till 0–4 i mittperioden.
– En riktig käftsmäll. Uppförsbacken blev enorm. Jag har ingen förklaring till varför det blev så här, men det ska definitivt inte få hända. Särskilt inte här på hemmaplan, säger han.
Tommy Jonsson var också den som beslutade att byta ut målvakten Johan Holmqvist efter dennes tavla, där han tappade in Oscar Sundhs lösa slumpskott.
– "Honken" hade varit en av våra bästa spelare. Fram till det där målet. Men han blev så utlämnad att det inte var rättvist mot honom att spela vidare. Dessutom ville vi få till en nystart i det skedet av matchen.

LINUS NORBERG
DANIEL SANDSTRÖM

Mer läsning

Annons