Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässtjärna vill rensa luften

Tommy Jonsson blir kvar som tränare i Brynäs.

Ett beslut som inte bara ger positiva reaktioner.

– Vi behöver rensa lite luft, jag och Tommy, säger forwarden Sebastian Lauritzen.

Annons

Brynäs tränare Tommy Jonsson reste till Vancouver i Kanada i går. Samtidigt gick klubben ut med nyheten att fjolårets guldtränare blir kvar i ytterligare två säsonger, tillsammans med Janne Larsson.

– Är väl inte så mycket att säga om det. Men min situation i år var väl inte så rolig, säger Sebastian Lauritzen som bitvis var petad ur laget.

Till exempel spelade han bara två av fyra kvartsfinalmatcher mot Skellefteå.

• Hur tog du det?

– Det var inte så kul. Men det var inte läge att börja diskutera det då, utan jag tänkte att jag får ta det efter säsongen.

• Och dina tankar när det nu är klart att Jonsson fortsätter som tränare?

– Vi får ha ett rejält samtal för att se var vi står någonstans och sedan gå vidare. Det är inte så att vi är arga på varandra, men vi behöver rensa lite luft.

• Du vill veta om du ingår i hans planer för nästa säsong?

– Ja, lite så är det ju. Annars får man väl fundera lite över hur man ska göra, om man ska vara kvar. Men målsättningen är ju att spela i Brynäs eftersom jag har kontrakt. Men det är viktigt att känna att man får förtroende också.

Sebastian Lauritzen uttryckte öppet sin besvikelse på Twitter över att Gunnar Persson fick lämna laget efter bara en säsong.

– Det står jag för. Gunnar var en som verkligen höjde stämningen i laget. Han kom ner till hallen varje dag och var en glädjespridare. Han gjorde verkligen allt han kunde och jag tycker att han passade in i laget, säger Lauritzen.

Den spelskicklige forwarden kom igen starkt efter en skadedrabbad guldsäsong. SM-guldet firade han på kryckor efter en höftoperation, men han bestämde sig snabbt för att välja bort anbud från utlandet och förlänga sitt avtal med Brynäs.

Nu återstår ett år på det kontraktet för Lauritzen, som fyller 30 år i höst. Och han räknar trots allt med att finnas på plats när Brynäs samlas för att dra igång försäsongsträningen den 15 april.

Men då kommer det antagligen att bli rehabträning – igen – för Lauritzen.

– Jag ska operera handen inom kort. Jag slet av ett ledband i ett finger redan innan jul faktiskt och nu ska jag få det fixat.

Sporten sökte Michael Sundlöv vid upprepade tillfällen under onsdagen – utan framgång.

Men på Brynäs hemsida säger han så här:

– Det känns riktigt bra att vi nu har fått klart med tränare till de två nästkommande säsongerna. Vi har redan haft två säsonger tillsammans, med ett SM-guld, och med en lite knöligare resa efter jul den här säsongen. Vi har dragit enormt mycket lärdom av den här säsongen, som vi nu tar med oss in i nästa, säger Sundlöv.

Tommy Jonsson, som alltså satt på ett flygplan till Kanada under gårdagen, meddelar via Brynäs hemsida sin reaktion över att få fortsätta träna laget.

– Jag är väldigt stolt och hedrad över att ha skrivit ett nytt kontrakt med den förening som ligger mig närmast och varmast om hjärtat. För mig personligen fanns inget annat alternativ eftersom det är i Brynäs jag helst vill vara, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons