Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässtjärnan om petningen

Seger för laget i lördags – men för Jonas Nordquist var det deppigt ändå.
Nu berättar Brynässtjärnan om petningen. Och avslöjar att en hemlig skada hämmat honom.
– Men jag vill inte skylla på den, säger han.

Annons

Självklart jublade Jonas Nordquist högt precis som de flesta andra i Läkerol Arena i lördags när Jonathan Granström först kvitterade i slutsekunderna och Calle Järnkrok sedan avgjorde matchen mot Växjö på straffar.

Men han gjorde det inte från en plats på isen eller i båset. Centerstjärnan gjorde det från läktarplats.

Tränaren Tommy Jonsson berättade efteråt att Nordquist, utifrån de prestationer han svarat för den senaste tiden, helt enkelt var sidsteppad.

– Tråkigt såklart, men det är bara att acceptera och försöka köra hårt för att komma tillbaka ännu starkare, säger Nordquist.

När var du petad senast?

– Jag vet faktiskt inte. Det kanske var i Frölunda. Eller... nä, jag tror inte att jag var på läktaren där.

Jag antar att alla reagerar olika på en petning. Hur tar du det?

– Det är klart att det är jobbigt, man är ju bara människa och jag vill alltid vinna och att det ska gå bra. Man blir väl lite deppig och så i början, men sedan finns det inte så mycket att göra. Man kan inte lägga sig ner och dö och ge upp.

– Men det är inga problem. Eller, problem är det ju eftersom jag inte spelar, men samtidigt vill jag ju att laget ska vinna och då kan inte jag gå runt och sura och sprida dålig stämning.

Nordquist är inne på sin fjärde säsong i Brynäs och har kontrakt även över nästa säsong. Ni kanske minns hur det var fansen som via en insamling på drygt 250 000 kronor såg till att göra värvningen möjlig.

Den här säsongen har han gjort 17 poäng på 42 matcher, men ser man bara till de senaste månaderna, från och med december till nu, är siffrorna inte smickrande. Fyra poäng på 17 matcher. Poänglös de senaste sex han spelat i.

– Det har varit som för laget, ganska tungt, summerar 30-åringen den senare fasen av säsongen.

Förklaringen?

– Ja, jag vill inte klaga eller försöka skylla på någonting, men jag har haft mina känningar och skador och så. Det är klart att det har påverkat. Men så är det ibland, det är bara att bita ihop och köra.

Är det någon skada som hämmat dig mer än någon annan?

– Ja, jag har haft strul på ett ställe ganska länge. Det har varit jobbigt, men jag vill som sagt inte klaga på det. Det har ändå känts så bra att jag har kunnat genomföra matcherna.

– Men jag vill inte göra en för stor grej av det här.

Är du kvitt problemen nu?

– Jag känner väl av det fortfarande. Det har gått lite upp och ner under säsongen och det blir psykiskt jobbigt om man inte känner att man kan lita på kroppen.

Du är 30 år nu. Känner du rent allmänt att du fortfarande kan utvecklas inom ishockeyn?

– Jag har mina stora drömmar att jag vill vinna igen och känna att jag... framför allt på slutet har jag inte kommit upp i normal standard, men jag jobbar hårt varje dag för att bli bättre. Det är inte så kul när man inte presterar som man vill göra, men när jag tänker efter så känner jag faktiskt att jag har mer utveckling i mig.

Brynäs – med eller utan Jonas Nordquist – spelar nästa match på torsdag, borta mot serieledande Skellefteå.

Mer läsning

Annons