Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynästränaren: ”Det här börjar balla ur fullständigt”

Matchstraffet på Jonathan Granström blev nästa kapitel i såpan om Brynäs och tacklingar mot huvudet.

– Ska det vara så här kan de förbjuda tacklingar helt, suckar Granström.

– Det börjar balla ur fullständigt, säger tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Brynäs förlorade hemma mot Linköping med 3–2, men det var återigen en tackling – och sättet den bestraffades på – som fick mest uppmärksamhet efteråt.

I Brynäslägret var det väldigt upprört. Förståelsen för domarduon Niclas Johanssons och David Bergmans beslut att plocka Jonathan Granström av banan för dennes tackling mot Robin Figren i första perioden var lika med noll.

Noterbart är att just Niclas Johansson var en av huvuddomarna när Morten Madsens tackling mot Sebastian Lauritzen – som senare gav avstängning – friades helt i Örnsköldsvik i onsdags.

– Det är helt fantastiskt. Jag tycker att det börjar balla ur fullständigt, kommenterar Tommy Jonsson det senaste matchstraffet.

Granström blev rejält uppretad och var på vippen att drämma klubban med full kraft i plexit innan han lämnade isen, men besinnade sig.

– Det är helt makalöst, säger Granström.

– Det har blivit ett helt sjukt fokus. Håller de på så här kan man lika gärna sluta tacklas.

Robin Figren började blöda efter tacklingen, något som retstickan Andreas Jämtin tog fasta på i intervjun med Canal Plus i första periodpausen.

– Då ska det ge fem minuter vad jag vet, så jag förstår inte vad de gnäller om i arenan. Men det har alltid varit ett gnällnäste här uppe, sade Jämtin.

Robin Figren själv var mer nedtonad i sitt snack – och menade även han att det har blivit lite hysteriskt med allt snack om tacklingar mot huvudet.

– Jag kan ju inte säga att jag inte blir träffad i huvudet i och med att jag börjar blöda, men jag tycker att det ska vara kamp och hårt inom hockeyn, säger Figren.

Eftersom domarna valde att ge Granström ”match penalty” och inte det lindrigare ”game misconduct” väntar nu minst en matchs avstängning för 25-åringen. Domarna skickar även in en rapport till förbundet.

Granström suckar.

– Det har blivit så mycket snack om det här. Det är klart att man ska få bort fula tacklingar, men det kanske gäller att hålla upp blicken själv också. Det är mycket folk här och kollar, och folk vill se tacklingar. Tillåts inte det här kan man lika gärna ta bort tacklingar överhuvudtaget.

Att det var just under hockeyfesten som Granström fick matchstraff sved extra mycket.

– Den här matchen hade man laddat för länge, jättetråkigt att behöva kliva av redan i första perioden.

026-15 93 85

Mer läsning

Annons