Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynästränaren om turbulensen

Sportens artikel om slitningar inom Brynäs skapade rubriker.

Dagen efter matchen mot HV71 berättar Tommy Jonsson om sina känslor.

– Det har ställt till med en massa djävulskap, men också enat oss.

Annons

Foto: Jörgen Svendsen

Sporten mötte tränaren Tommy Jonsson efter onsdagens lättare träning i Läkerol Arena.

Det huvudsakliga samtalsämnet: Naturligtvis den artikel som publicerades i tisdagens tidning, där flera av varandra oberoende källor beskriver de problem som Brynäs brottats med i takt med att laget gått dåligt under januari och februari.

Jonsson har sin uppfattning klar:

– Jag tycker det där var ett övertramp och ett lågvattenmärke. Det har ställt till med en massa djävulskap för oss. Jag är fruktansvärt besviken.

Många i föreningen menar att det här kan vara tändvätska för laget?

– Det enar, ja. Men samtidigt tar det enormt mycket onödig energi. Och vi som behöver all energi vi kan få för att prestera så bra som möjligt. Fullständigt respektlöst att ni inte tar kontakt med mig innan artikeln publiceras. Det är inte trovärdigt om inte vi får chansen att kommentera det hela. Då är det inte rent mjöl i påsen.

Vi frågade ju dig efter lördagens match om det här.

– Då sa jag att det inte stämmer. Här står en oerhört säker källa.

Våra källor har uppenbarligen en annan åsikt – och källorna är så trovärdiga att vi valde att skriva. Inte för att förstöra, utan för att berätta om strömningar som finns i truppen. Och hade du verkligen bekräftat påståendet om du visste att det stämde?

– Det finns vissa saker som jag inte talar med er om och som inte ni har med att göra. Om det hade stämt hade jag fått reda på det och rättat till det.

– Det finns spelare här inne som inte köper mig fullt ut. Kanske var det likadant även förra året, för så fungerar en grupp. Men för den skull är det inte en spricka som är total.

• Hur hanterade ni det här inför matchen mot HV?

– Det spelar ingen roll.

Men det kan vara intressant att veta eftersom ni gjorde en bra match.

– Klart att vi gjorde något, men det är också en sak som stannar hos oss. Inget jag vill kommentera.

Du säger att artikeln ställer till med djävulskap och tar energi – ändå åkte ni ner och gjorde årets kanske bästa bortamatch.

– Det var inte texten som bidrog till att vi gjorde en bra match.

• Vad var det då?

– Det kanske inte har någonting att göra med texten alls.

Men artikeln verkar ju inte ha tagit energi, snarare gett energi. Calle Järnkrok har bland annat antytt att det skulle vara så.

– VI kanske skulle ha gjort en ännu bättre match än vad vi gjorde om ni inte skrivit det där…

• Beskriv din bild av stämningen i truppen.

– Det är otroligt unikt med så god stämning trots de otroligt många förlusterna. Visst, vissa spelare tar det hårdare än andra. Men vi har en välmående grupp ändå.

Tommy Jonsson säger att han nu vill lägga allt detta bakom sig och att laget nu enbart fokuserar på torsdagkvällens match mot Modo.

Ni har öst skott på mål de senaste hemmamatcherna, men inte fått utdelning. Vad beror det på?

– När man spelar utan det rätta självförtroendet tvekar man det där lilla extra momentet. Det är den enkla förklaringen.

Finns det vissa spelare som hanterar den pressade situationen bättre än andra?

– Jo, det gör det ju. Ryan Gunderson är ju uppenbart en sån. I övrigt vill jag inte nämna några namn, det känns onödigt.

Jonsson ser styrkan i truppen inför slutspurten.

– Upphämtningen senast betyder mycket. Vi har fortfarande stor tro på oss själva trots att vi flera gånger hamnat i prekära lägen.

Mer läsning

Annons