Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsvinst i förlängning

Brynäs fick en chans i numerärt överläge i förlängningen mot Frölunda. Det räckte. Ryan Gunderson krutade in 4–3 för hemmalaget som nu har 2–1 i matcher.

Annons

Tätt, tufft och tempofyllt igen.
Och i den tredje kvartsfinalen kom också känslorna fram lite mer, skuggboxningen övergick i handling.
Brynäs hade ledningen med både 1–0 och 2–1, Jakob Silfverberg visade att elitseriekollegorna hade rätt som röstade fram honom som elitseriens mest värdefulla spelare. Båda avsluten var kliniska.
I Frölunda betyder Mathis Olimb lika mycket. Det var han som spelade fram till Frölundas två första mål, skottfinten som gav Magnus Kahnberg massor av tid innan det första var riktigt vass.
Frölundas hade också grepp om matchen ett tag i sista perioden men när göteborgarna började spelade skyttegravshockey blev laget straffat.
Precis som i senaste matchen i Gävle var det mycket snack mellan domare, spelare och ledare. Ibland efter varje situation. Extra mycket när Frölunda fick ett mål bortdömt i första perioden. Sedan fortsatte domarna av någon anledning att åka och prata med Frölundas tränare Kenta Johansson efter väldigt många domslut.
Johansson var inte alls nöjd med utvisningen som kom att avgöra matchen, gestikulerade vilt efteråt. Men den hade Frölunda samlat ihop till. Domarna lyckades missa när tre (!) Frölunda hakade Johan Larsson i slutet av tredje perioden.
Segerskytt för Brynäs var Ryan Gunderson, passningen kom från Jakob Silverberg.

(TT)

Mer läsning

Annons