Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss på Munksund, Brynästjejer

140 mil tur och retur ska lägga grunden för en SM-final för Brynäs. I går åkte Brynäs damer buss hela vägen upp till Piteå, en resa som tog omkring tio timmar.
– Vi har tagit många stopp och bensträckare, personligen tycker jag inte alls att det är jobbigt att åka buss. Vi åker alltid buss till våra bortamatcher annars, så varför ändra på ett vinnande koncept, säger landslagsmålvakten Sara Grahn.

Annons

Brynäs direktkvalificerade sig till semifinal som klara seriesegrare och möter ett Munksund som slog ut AIK efter två vinster i kvartsfinalen – båda på övertid. AIK som var förhandsfavoriter inför kvartsfinalerna stoppades med andra ord otippat av Munksund. Munksund kommer till semifinalen med mycket självförtroende trots att de kom på en sjätteplats med 40 poäng efter Brynäsdamerna.

– Det ska bli jättekul att spela mot Munksund, på deras senaste hemmamatch mot AIK så var det över 700 åskådare på läktaren, så vi hoppas att det ska vara en bra stämning i kväll också, säger Grahn.

Och underskattning är strängt förbjudet.

– Vi tar en match i taget och kämpar i 60 minuter, minst.

Det är Brynäs första match på nästan tre veckor, men det är ingenting som saktar ner laget. Tvärt om, på träningarna har de haft högt tempo. De har tränat på sitt grundspel, uppspel och styrspel under veckorna utan riktiga matcher. De har även spelat två träningsmatcher mot Brynäs U15-lag.

– Vi har oerhört bra fart i kroppen och benen, att vi inte spelat någon seriematch skall inte vara någon fara, försäkrar Grahn.

I motståndarlaget hittar vi landslagsspelaren Rebecca Stenberg som med sina 43 poäng på 28 matcher hamnar på en tredjeplats i poängligan. Detta faktum är ingenting som Brynäs struntar i.

– Rebecca Stenberg är en duktig ishockeyspelare, vi ska se till att inte ge henne så mycket utrymme, om hon för får mycket hon kan lägga riktigt bra passningar, hon har nämligen ett riktigt bra spelsinne, berättar Grahn.

Returen spelas i Läkerol Arena på lördag. En eventuell tredje match spelas i så fall på söndag.

Mer läsning

Annons