Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle fransk mästare i ishockey för andra gången

Hallå där…Calle Bergström, 35, Valbokille som blev fransk mästare med Rouen härom dagen.

Annons

Grattis!

– Tack, tack. Det var ju andra gången för mig, jag har vunnit med Grenoble tidigare, men det var annorlunda den här gången. Vi har varit överlägsna hela säsongen och visste att vi skulle ta det om vi bara gjorde det vi skulle. Och det blev 3–0 i matcher hela slutspelet igenom.

Hur är hockeylivet i Rouen?

– Det är riktigt bra. Fansen är fantastiska och Rouen är en genuin hockeystad, här finns ingen fotboll som konkurrerar. Det blev ett rejält firande, både i stadshuset, i ishallen och på stan på kvällen.

Du är 35 år och skriven i Valbo, är det dags att flytta hem nu?

– Jag håller faktiskt på och bygger hus i Valbo, men det är inte färdigt än, bygget har stått still ett tag nu. Jag har inte tagit nåt beslut om framtiden, men jag är nog sugen på att spela nåt år till innan jag varvar ner. Men då måste familjen hänga med, jag var ensam den här säsongen och det är tufft.

Moderklubben Valbo åkte ju ner i division 2, vad känner du inför det?

– Otroligt tråkigt, det känns i hjärtat. Från att ha varit ett bra division 1-lag är man nu plötsligt i tvåan, jag har har inte sett matcherna och har svårt att förstå vad som hänt. Det är inte omöjligt att jag spelar för Valbo innan jag lägger av definitivt.

Mer läsning

Annons