Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comeback för Jakob

Axelskadan är läkt. I kväll gör Jakob Silfverberg come back hemma mot AIK.

– Jag är riktigt spelsugen. Matchen i fredags var den mest orättvisa jag upplevt vid sidan av isen, säger 21-åringen.

Annons

Det var för snart tre veckor sedan i hemmamatchen mot Djurgården som Jakob Silfverberg klämde ena axeln i en duell. Skadan var värre än vad som först befarades – och den så kallade ac-leden skadades så illa att Jakob blev helt kraftlös i armen.

– Jag har kunnat åka skridskor, men inte kunnat träna för fullt. Men det har successivt blivit bättre. När laget var i Skellefteå två dagar förra veckan tränade jag med J20-laget också, säger Silfverberg.

Efter några dagars vila direkt efter smällen började han köra uppbyggnadsträning i form av styrketräning. Men det var först i samband med söndagens träning som det verkliga testet gjordes – och efteråt gavs det klartecken från alla håll.

– Jakob är fristförklarad, säger massören Glenn Hellström.

– Han går in direkt och spelar med Calle Järnkrok och Jonathan Granström, bekräftar tränaren Tommy Jonsson.

Silfverberg tvingades ju tacka nej till spel i Tre Kronor under Karjala cup, men på grund av landslagsuppehållet missade han bara tre matcher i elitserien.

– Jag är grymt spelsugen. Det har varit en lång vila, men ändå skönt att jag inte missat så många matcher, säger Silfverberg.

Han menar att suget efter att spela blev extra stort i fredags när Brynäs inte lyckades göra något mål på Christopher Nihlstorp när Färjestad vann med 1–0.

– Det var den mest orättvisa match jag upplevt vid sidan av isen. Jag var nervös och arg över att vi inte kunde göra något mål. Vi hade sju power play och var värda att vinna.

Mot AIK i kväll går Silfverberg in och ska försöka bidra till att den fina statistiken i numerärt överläge tar ny fart.

Och tränaren Tommy Jonsson hyllar sin viktige forward.

– Det betyder jättemycket att ”Jacke” kan spela igen. Han är en av våra bästa spelare och kan användas i alla spelformer – power play, box play och dessutom är han alltid med och producerar poäng framåt, säger Tommy Jonsson.

Den långa skadelistan under landslagsuppehållet har därmed minskat till bara en spelare – lagkaptenen Andreas Dackell som har en bit kvar innan han är spelklar efter sin knäoperation.

Mer läsning

Annons