Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki litar på Jonsson

Vanligtvis spelar han nästan mest i hela elitserien, i torsdags mot Ryssland spelade han inte en sekund.
Men i helgen får Lars Jonsson sin chans i Tre Kronor – och tror att landslagsveckan gynnar Brynäs.
– Vi ska ta med oss positiv energi tillbaka in i laget, säger han till Sporten.

Annons

Brynäs landslagsduo har (och här får förbundskaptenen faktiskt ursäkta) viktigare saker som väntar med början nästa vecka.

Då ska det avgöras – slutspel, färdigspelat eller kvalspel?

Det är framför allt Lars Jonsson som Niklas Czarnecki lutar sig emot match efter match. Bara landslagskollegan Marcus Ragnarsson spelar mer i elitserien.

– Det är första året någonsin som jag fått så mycket istid, säger Jonsson, för en gångs skull stående med en torr tröja när Sporten träffar honom i Globen efter Rysslandsmatchen.

Han snittar över 25 minuter i Brynäs.

– En jäkla utmaning. Och väldigt utvecklande för mig som spelare.

– Nja, jag kan bli lite sliten mot slutet av matcherna. Och i vissa matcher kan man kanske inte satsa lika mycket offensivt som när man spelar 18–20 minuter. Man får tänka lite mer på vad man gör.

– Jo, det är klart att det blir fel då och då. Man är ju som sagt inte van att spela så mycket. Och vi hade några tunga matcher nu på slutet.

– Ja, det gjorde det definitivt. Man får rensa huvudet lite. Visst är det betydelsefulla matcher med Tre Kronor också, men det är ju inga poäng det spelas om här.

Första matchen blev alltså Jonsson sjunde back och stod i båset och tittade på.

– Det var nåt jag visste om, att det skulle bli så. Backarna som är med här är alla vana att spela mycket och vi sa direkt att vi kommer att spela med sex backar i de här matcherna.

– Nää, man vill alltid spela. Men det skadade nog inte.

Lars Jonsson gjorde sina första landskamper säsongen 2003/04 när han spelade i Leksand, han blev även uttagen under sin tid i HV 71 – och har den här säsongen gjort blågul comeback efter sina två år i Philadelphia-organisationen.

– Jag spelade i dubbellandskampen mot Finland i höstas men tvingades tacka nej till Moskva-turneringen på grund av skada. Det är jättekul att få chansen igen.

– Vi har inte pratat nåt alls om det än. Laget tas ut på lördagsförmiddagen. Men jag hoppas så klart få spela nu.

Bengt-Åke Gustafsson funderar, enligt TT-rapporter, om han ska spela med sex eller åtta backar. Lars Jonsson har under veckan tränat ihop med Dick Tärnström och Victor Hedman med lagkamraten Mattias Timander. Med sex backar har Timander och Tärnström spelat ihop.

Både Lars Jonsson och Daniel Widing får bra träningar i benen under vistelsen i Stockholm, något som kan komma att få betydelse när elitserien ska avgöras.

– Det är bra fart, lite bättre än i Brynäs får man säga.Jag hoppas det kan ge effekt för oss även i Brynäs, säger Jonsson.

– Jag tycker ändå vi har ett bra utgångsläge med vår åttondeplats. Och vi avslutar med många hemmamatcher.

– Jag tyckte också att Widing såg riktigt bra ut mot Ryssland. Kan han ta med sig det så kan det betyda mycket. Han är en sån spelare som kan bli tungan på vågen för oss.

– Absolut, det är jag.

026-15 93 86

Mer läsning

Annons