Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackell kan snart gå för fullt

Andreas Dackells långa skadefrånvaro ser ut att gå mot sitt slut. Trots det finns Brynäs planer på att eventuellt värva spetskompetens kvar – även om det knappast blir Linus Omark som det senaste ryktet säger.

Annons

Den första meningen i ingressen känner den minnesgoda läsaren igen. Det var nästan exakt så vi skrev på Sporten den 13 december, när Andreas Dackell precis hade gått på is efter sin knäoperation och pratade om en comeback någon gång direkt efter nyår.

Så blev det inte. Dackell har fortfarande inte börjat träna fullt ut med laget och är knappast aktuell för spel under januari månad.

Ändå är det mycket som pekar mot att comebacken inte behöver dröja länge.

Styrkan i knät är i stort sett tillbaka, konditionen har han underhållit under hela den långa skadeperioden från början av oktober tills nu – och när han i veckan för första gången fanns med åtminstone i inledningen av Brynästräningarna kände han ingen smärta.

– Det känns bättre och bättre hela tiden. Det är ju lite annat att åka själv jämfört med när man är flera på isen, det blir mer spontana vridningar och vändningar. Det gäller att vänja knät vid det, så att man inte råkar ut för något värre, säger Dackell.

– Det är därför jag har smugit igång. Man är ju så ivrig själv och vill spela.

39-åringen vågar inte säga när han kan vara med och träna för fullt. Men kanske blir det redan den här veckan.

– Det beror ju på hur det känns. Men det gick bra veckan som gick, jag hade inte ont efteråt.

• Och hur länge behöver du träna fullt med laget för att känna dig redo för match?

– Svårt att säga. Men jag behöver i alla fall en veckas rejäla träningar.

• Så när kan du vara tillbaka? Mitten av februari?

– Ja, det skulle vara perfekt!

Alldeles oavsett om Dackell gör comeback i början, mitten eller slutet av februari – eller i värsta fall inte spelar alls den här säsongen – fortsätter Brynäs att söka lite sådär lagom aktivt efter en möjlig ersättare. Transferfönstret stänger den 31 januari, och innan dess har sportchef Micke Sundlöv knappast fått något hundraprocentigt besked från den tidigare lagkaptenen.

– Läget är samma nu som tidigare. Vi tänker inte värva för värvandets skull och vi har ingen panik. Vi sitter och väntar och ser vad som dyker upp, men ska vi ta in någon ska det vara spetskompetens, säger Sundlöv.

– Dackell har ju spetskompetens och jag hoppas och tror att han kommer att spela. Men hur det blir med honom gör inte så stor skillnad i den här frågan, fortsätter han.

Det senaste vildsinta ryktet, att Edmontons fotskadade forward Linus Omark skulle vara nära Brynäs, avfärdar han med ett garv.

– Det där är nästan inte ens värt att kommentera, säger Sundlöv.

Inte heller Omarks agent Patrik Aronsson säger att det finns ett uns av sanning i ryktet, så det får väl härmed anses vara avskrivet.

Mer läsning

Annons