Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackell måste operera sitt knä

Som väntat fick inte Simon Bertilsson spela matchen mot Luleå.

Värre är att lagkaptenen Andreas Dackell är så pass sargad i sitt knä att han tvingas till operation.

– Ja, det blir så. Aldrig kul att behöva operera, säger Dackell.

Annons

Onsdagens magnetröntgen gav det väntade svaret. En menisk i Andreas Dackells ena knä är skadad och måste opereras bort.

– Det är många hockeyspelare som tvingas till en sådan här operation och det går bra utan menisk också. Men det är förstås aldrig kul att behöva operera sig, säger Andreas Dackell.

Brynäs snart 39-årige lagkapten har ännu inte fått någon tid hos sin ortopedläkare i Västerås för att göra titthålsoperationen. Men han hoppas att den snart blir av, senast i början av nästa vecka.

– Man har sagt att jag ska kunna vara tillbaka i full träning två veckor efter operationen om allt går bra. Och redan ett par dagar efter kan man börja röra på sig.

Lite beroende på när operationen kan genomföras så borde Dackell kunna vara tillbaka till efter landslagsuppehållet och kanske spela igen i bortamatchen mot Skellefteå 16 november.

Andreas Dackell har inte spelat sedan suddenförlusten, 3–4, borta mot Modo för en dryg vecka sedan och kommer i bästa fall att totalt missa nio matcher.

Det var i matchen mot Frölunda, redan i den tredje omgången som han fick en smäll mot knäet, och sedan har smärtan successivt förvärrats.

– Under matcherna har det väl gått ganska bra med hjälp av smärtstillande tabletter. Men i samband med träning har det varit problem och jag har haft svårt att svänga åt ena hållet. Det har blivit värre och värre, berättar Andreas Dackell.

Men genom att avlägsna menisken, som låg helt fel i ena knäet, ska han bli kvitt smärtan och problemen.

När det gäller Simon Bertilsson, som spelade i väntan på utredning i lördags hemma mot Linköping, blev det ingen match i går.

– Vi fick beskedet när vi landat här i Luleå efter klockan 13. Och vi fick inte mer utförliga uppgifter än att domen står kvar från disciplinnämnden, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Simon Bertilsson fanns med till Luleå, men i ogjort ärende alltså. Men i morgon, lördag, hemma mot Modo är den 20-årige backen spelklar igen.

Mer läsning

Annons