Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna kollade in herrarna – då kom målen

Brynäsdamerna ville förbättra sitt powerplay-spel.

Då sneglade man på A-laget.

Och genast kom utdelningen – två av tre mål mot Modo gjordes i den spelformen.

– Det handlar om att våga, säger tränaren Magnus Grönlund efter 3–0-segern.

Annons

Brynäs ångar på i serietoppen. Inte mycket verkar kunna stoppa laget, som ändå inte var helt tillfreds med säsongen hittills. Vissa saker kunde ju givetvis förbättras.

Som powerplay-spelet, till exempel.

Därför har Brynäsdamerna den senaste tiden sneglat på Brynäs elitserieherrar i hopp om att hitta ett farligt vapen. Och efter en tid av hård träning i spel i numerärt underläge fick Brynäs äntligen utdelning mot Modo i går.

– Det var riktigt kul att se. Vi har tittat mycket på A-laget. Försökt få bättre pucktempo, ta avslut från alla positioner och framför allt att våga. Både med skott och passningar, säger Grönlund, som fick se sitt lag skjuta två av de tre målen i just powerplay.

Samtliga i den första perioden.

Ledningsmålet kom tidigt. 46 sekunder in i matchen spräckte Emilia Carlsson Berg sitt förra lags målnolla och under periodens sista 20 sekunder hann Brynäs sätta ytterligare två pucken.

– Då fick dom jobba i motvind och vi kunde spela på resultatet. Det gjorde vi riktigt bra, en stabil insats. Verkligen, berömde Grönlund.

För Modo förmådde aldrig att hota i de två avslutande perioderna. Det var den första perioden som grundlade segern för Brynäs, som saknade viktiga Anna Borgqvist och Emma Eliasson, som inte kom till spel den här matchen heller.

Men vad gjorde det när Brynäsdamerna hade ett nyfunnet powerplay-spel.

Mer läsning

Annons