Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danielsson lämnar Sundsvall – blir tränare för Brynäs U16

Björn Danielsson, 33, var med om att rädda kvar Sundsvall Hockey i allsvenskan.
Nu är han på väg hem till Gävle – för att bli tränare i Brynäs U16-lag.

Annons

Sedan en skada stoppade Björn Danielssons karriär som elitseriespelare efter säsongen 2008/2009 har han nu slagit in på tränarspåret. Första försöket var lyckat, som assisterande tränare till Pär Djoos bidrog han till att Sundsvall Hockey mot alla odds klarade sig kvar i hockeyallsvenskan den gångna säsongen.

Sundsvall Hockey hade mer än gärna behållit honom, men nu talar det mesta för att han flyttar hem till Gävle.

– Jag trivdes jättebra i Sundsvall, men jag har två små barn (2,5 och 5 år) och det funkar inte att vara ifrån dem så mycket, säger Danielsson.

Det han erbjudits i Brynäs är att träna U16-laget samt tv-puckarna tillsammans med Niklas Gällstedt och Olof Östblom. Danielsson har i stort sett bestämt sig för att nappa, det är bara några detaljer som måste lösas.

Att gå från seniorhockey på näst högsta nivå till juniorhockey ser han inte som något nedköp.

– Det skulle vara väldigt kul att jobba med yngre spelare också, och Brynäs har ju en rejäl satsning på U16. Men exakt hur min roll ska se ut vet jag inte, vi ska prata mer under tisdagen, säger Danielsson, som har tagit en del tränarkurser men fortfarande har en bit kvar innan han är elittränare.

Den som ska ersättas i U16-lagets ledarstab är Ove Molin. Därmed väcks frågan återigen – är det han som blir tredjetränare i Brynäs elitserielag?

– Nej, det är det inte. Det är inget som har diskuterats vad jag känner till, säger Molin, som är helt inställd på att köra vidare som talangutvecklare i projektet ”morgondagens brynäsare”.

– Det har varit jättespännande, absolut. Det är få förunnat att få jobba med den kvaliteten på unga spelare. Nu har vi kört en första säsong och har precis börjat utvärderingen för att se vad som gjordes bra och vad som gjordes mindre bra, fortsätter Molin.

• Skulle det gå att kombinera ”morgondagens brynäsare” med att vara tredjetränare i A-laget?

– Det har jag ingen aning om.

Mer läsning

Annons