Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danielsson vill jubla hela vägen till slutspelet

Det kommer att krävas rekordmycket för att gå till slutspel i år. Nicklas Danielsson gör sitt bästa för att Modo ska nå dit – toppar både poängligan och plus/minus-statistiken.

– Som lag betraktat är vi inte sämre än Brynäs, säger elitseriens giftigaste spelare.

Annons

AIK, Växjö, Färjestad, Djurgården, Linköping – och Modo. Där har ni lagen som just nu slåss febrilt för att hamna ovanför slutspelsstrecket, men samtidigt är hårt pressade av kvalstrecket nedåt. Sex lag inom bara tre poängs avstånd.

– Det är ruggigt tajt, och helt omöjligt att sia om hur det ska gå. Det gäller att få en formtopp nu när det som bäst behövs, säger Nicklas Danielsson.

För Modo väntar tre hemmamatcher i rad efter kvällens möte med Brynäs – Växjö på lördag, sedan Djurgården och AIK.

– Det är en viktig vecka som kommer för oss nu. Och det är skönt att det inte är nån serielunk, det är roligare att hela tiden spela matcher som gäller något.

Växjö håller för övrigt rekordtempo som nykomling – men i en av tidernas jämnaste serier kanske rekordbra inte är bra nog. Förra säsongen satte AIK poängrekord för en nykomling och tog 76 poäng – ett snitt på 1,38 poäng per match – vilket räckte till åttonde och sista slutspelsplatsen. Växjö är hittills snäppet bättre, har snittat 1,48 poäng per match.

Elitserien har inte varit så jämn sedan säsongen 2006–2007. Då skiljde till slut nio poäng mellan Linköping på fjärde plats och Skellefteå på elfte.

Vad tror du kommer att krävas för att nå slutspelet för er den här säsongen?

– Kanske lite fler poäng än 76. Jag tror att vi måste vinna minst åtta av de 14 matcher vi har kvar.

Nicklas Danielsson har naturligtvis inget emot att börja jakten på segrar med en redan i kväll, även om huvudkonkurrenterna snart ramlar in i Fjällräven center på rad.

– Vi ser det inte som någon ”bonusmatch” på det sättet, alla slår ju alla och vi har absolut chansen att vinna. Som lag betraktat tycker jag inte att vi är sämre. Det är deras powerplay som varit skillnaden hittills, där har dom sin styrka och vi är svagare.

Modos styrka är förstakedjan – och Danielssons egen form har varit jämn och hög under hela säsongen

Är du förvånad över att du leder poängligan?

– Jo, det är väl inget jag förväntat mig direkt. Men samtidigt har jag haft som mål att ta ett steg varje säsong och det tycker jag att jag gjort. Jag har fått stort förtroende, vår formation har fungerat bra hela tiden, Skröder producerar också mycket och Niklas Sundström tar ett stort defensivt ansvar.

Din förklaring till ditt personliga uppsving?

– Jag la fokus på ben, mage och rygg på försäsongen och känner mig mycket starkare. Nu orkar jag spela hela matcherna, 60 minuter utan att bli trött och så var det kanske inte riktigt tidigare.

– Och när det känns så och poängen kommer så får man automatiskt självförtroendet som behövs.

Danielsson har representerat Tre Kronor i både Karjala Cup och Channel One Cup – och på måndag presenteras truppen till Oddset Hockey Games (tidigare LG Games) på hemmaplan.

– Bara att hoppas att man får vara med igen. Det har funkat bra i landslaget också. Spelet är lite annorlunda där, men jag har vant mig mer och mer.

Mer läsning

Annons