Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby - men inte på isen

Det är dags för ett hett ishockeyderby igen. Brynäs mot Leksand – i en match om supportrarna. Den som värvat flest nya medlemmar fram till 31 januari vinner.

– Väldigt spännande, säger Elin Levin, ansvarig för publikmarknad i Brynäs.

Annons

De båda rivaliserande ishockeyklubbarna använder samma företag för att hålla ordning på medlemsregistret, och det är därifrån som idén kommer.

Tävlingen inleddes 1 november och summeras alltså den sista januari. För att ro i land med segern ska Brynäs sjösätta en stor värvarkampanj där nuvarande medlemmar belönas om de lockar nya.

– Det har varit tal om att göra en sån här grej länge. Brynäs och Leksand hör ju till de mest folkkära lagen och med den derbykänslan som finns mellan oss blir det här en spännande grej, säger Elin Levin.

Leksand får anses vara storfavorit i derbyt. Innan tävlingen drog igång hade dalaklubben drygt 8 000 medlemmar, att jämföra med Brynäs 5 922.

Tävlingen tar dock inte hänsyn till totalställningen, utan gäller bara antalet nya – betalande – medlemmar.

• Hur många nya medlemmar siktar ni på?

– 2 000 känns fullt möjligt. Och sett över en treårsperiod hoppas vi kunna komma upp i 10 000. Man märker att intresset finns, bland annat när man ser antalet som är besöker vår web-shop. Potentialen finns och det är på de nivåerna vi borde ligga, om man ska vara självkritisk.

– Jag tror att det faktum att vi tävlar mot Leksand i sig kan göra att det blir en sporre för en del som kanske funderat på att bli medlem men inte kommit till skott.

Resultatet av tävlingen kommer att presenteras löpande på både Leksands och Brynäs hemsidor.

Anette Léman i motståndarlägret avslöjar att de första preliminära siffrorna talar i blå-vit favör snarare än i gul-svart-röda.

– Men tävlingen är inte slut på långa vägar, säger Léman, men erkänner precis som konstaterats att Leksand är favorit.

– Jag tror att vi har Sveriges största medlemsantal överhuvudtaget. I alla fall inom ishockeyn, säger hon.

Vad derbyvinnaren får?

Ära och berömmelse – och en hel drös nya medlemmar.

Mer läsning

Annons