Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är en helt annan stämning i Norge”

Brynäsdamernas Henriette Sletbak befann sig bara några mil från attentaten i Oslo – hennes syster fick hjälpa de skadade.
– Stämningen här är väldigt dyster, säger norska forwarden.

Annons

Henriette Sletbak är hemma i Lorenskog (bara några mil från Oslo) och tränar på egen hand inför kommande säsongen med Brynäsdamerna. Även hon var chockad är när Sporten pratade med henne under gårdagen.

– Det är sjukt. Norge är ett bra land och man trodde aldrig att sådant här kunde hända, säger Henriette.

Som tur nog inte hade någon drabbad anhörig i varken massakern på ön Utøya eller vid bombattentatet i regeringsbyggnaden.

Däremot har hennes syster fått ingripa.

– Hon är sjuksköterska och tvingas jobba hela tiden nu. Hon var hem en sväng och sov några timmar innan hon åkte tillbaka för att hjälpa de skadade, säger Henriette.

• Hur är stämningen i Norge nu?

– Jag har bara varit hemma. Men nyheterna rullar ständigt, kungen har talat och det är en helt annan stämning än vanligt. Väldigt dyster.

• Hur känns tryggheten i Norge i dagsläget?

– Här känner jag mig trygg. Men det är fruktansvärt vad som hänt, men väldigt skönt samtidigt att de har gripit gärningsmannen som sköt ungdomarna på lägret.

– Jag tänker på deras anhöriga och ville inte ens tänka tanken om jag hade känt någon som drabbats. Det är fruktansvärt.

Mer läsning

Annons