Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det handlar om att ha tålamod"

Guld på första försöket. Vad ska Tommy Jonsson göra för mirakel med Brynäs den här säsongen?

Annons

1) Ni är mästare, ändå får ni inte många tips på förhand. Är det bra eller dåligt?

– När jag får sådana där frågor svarar jag nästan alltid samma sak – jag lägger ingen energi i vad andra tycker och tänker. De får tippa och tycka hur mycket de vill, det lägger jag mig inte i överhuvudtaget.

2) Vad kan ni bli ännu bättre på den här säsongen?

– Allt kan man bli bättre i. Mycket tycker jag handlar om att hitta en stabilitet, både under matcherna och från match till match. Att skapa en hög lägstanivå tycker jag är oerhört viktigt.

– Det är helt klart så att under säsongen så kommer vi att hamna i perioder då vi spelar mindre bra. Då handlar det om att ha tålamod och ha en stor tilltro till det man gör.

3) Vad säger du om er slagstyrka jämfört med förra säsongen?

– Jag tycker att vi är jämbördiga, det känns så. Visst har vi haft en omsättning på spelare, både på gott och ont. Och det är inget unikt tycker jag, det var dessutom ett antal spelare som vi på förhand visste skulle försvinna.

4) Namnmässigt ser backsidan svagare ut än förra säsongen. Hur blir det i verkligheten?

– Det var exakt samma diskussion förra året, att vår backbesättning var tunn.

– Vi tror stenhårt på den och känner oss trygga i det. Vi har Christian Djoos som kommer upp från juniorerna, Victor Berglind var i allsvenskan ett år och Lasse Jonsson är på väg tillbaka efter operationen. Jag tycker det känns bra.

5) En del skulle säga att det är ett svaghetstecken att ni använder Simon Bertilsson i powerplay...

– Då tycker inte jag att man har riktigt koll på läget faktiskt. Han var där och nosade redan förra året och han har helt klart de egenskaperna en pp-back ska ha. Jag tror att vi får se mycket av det i vinter.

6) Hur ska Brynäs spela i vinter?

– Det kommer att bli en förändring automatiskt i och med att vi har haft en omsättning av spelare och får in andra personligheter. Men vår grundfilosofi är något vi ska bygga vidare på och utveckla, det vill säga att vi vill vara väldigt hårt arbetande, åka mycket skridskor och vara aggressiva.

7) Tror du vi får se fler sådana lag i elitserien nu, eftersom ni vann SM-guldet?

– Det tror jag säkert. Kanske inte bara därför. Men jag tror att elitserien blir en av de jämnaste någonsin totalt sett och med många intensiva matcher.

8) Och vad tycker ni om att möta lag som spelar som ni?

– Nä, det är inget... det gjorde vi under i stort sett hela slutspelet. Det var inte bara Skellefteå, det var fler lag faktiskt.

9) Vad blir nycklarna till att få en lika framgångsrik säsong i år?

– Ett oerhört hårt arbete, en enorm motivation och en enorm tro.

10) Vem får sitt stora genombrott i Brynäs i vinter?

– Om jag måste säga en säger jag Elias Lindholm, på grund av hans potential. Men jag vill betona att vi har många kandidater.

11) Vem blir elitseriens bäste spelare?

– Calle Järnkrok är definitivt med där. Han är så allround, han har tränat väldigt bra i sommar och så är han en oerhört skicklig hockeyspelare.

12) Vilka blir svåraste konkurrenterna till SM-guldet?

– Det är jättesvårt att säga. När jag fick frågan vilka vi möter i finalen svarade jag antingen Skellefteå eller HV71.

Mer läsning

Annons