Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det har lossnat på allvar för Silfverberg

Efter en lite trögare inledning har det lossnat rejält för Jakob Silfverberg i NHL. I natt sänkte han Henrik Lundqvists New York Rangers med både ett spelmål och ett straffmål.

– Självklart ger det mig extra självförtroende att göra mål på honom, säger Jakob Silfverberg till senators.nhl.com.

Annons

Ja, inte ens en av ligans bästa målvakter kunde stoppa Jakob Silfverbergs Ottawa i natt.

Ottawa vann med 3–2 på straffar hemma i Scotiabank Palace.

Och den förre Brynässtjärnan var en bidragande orsak till Senators tredje raka seger.

Han gjorde 1–0 redan efter sex minuter, efter att han snyggt fintat bort Lundqvist i målet med en lurig backhand.

Rangers gjorde sedan både 1–1 och 1–2 i mitten på den tredje perioden. Men Mika Zibanejad kvitterade med sju minuter kvar.

Matchen gick till straffar och där klev Jakob fram igen, och satte straffen.

– Straffen var ingen av de bättre jag slagit. I princip sköt jag rakt på honom och jag blev rätt förvånad när den gick in, sade Jakob till Aftonbladet.

Och han var nöjd att göra mål på Lundqvist.

– Självklart ger det mig extra självförtroende. Han är en av de bästa målvakterna i ligan, och kanske den bästa svenska målvakten någonsin, säger han till senators.nhl.com.

Efter en liten trögare inledning rent poängmässigt har det lossnat rejält för Jakob Silfverberg. Totalt har det blivit 6 poäng (3+3) på 18 matcher. Men det är i de senaste matcherna det har börjat lossna – poängmässigt.

Med skador på en del nyckelspelare har Jakob växlat upp rejält. Han har fått spela tillsammans med Daniel Alfredsson och Kyle Turris i förstakedjan, och dom har hittat varandra direkt.

– Jag har börjat spela som jag vill nu. Jag åker inte omkring och tänker på att spela så enkelt som möjligt, utan håller i pucken och gör det jag är bra på, sade Silfverberg till Aftonbladet.

Mer läsning

Annons