Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här var ingen vänskapsmatch

Massor av slagsmål mellan två lag som aldrig riktigt gillat varandra.

Fredagskvällen i Fjällräven Center blev underhållande.

– Slutspelsstuk över matchen. Det var en rolig match att spela och den kunde ha slutat hur som helst, sa Brynäsbacken Simon Bertilsson efter 2–1 till Modo Hockey.

Annons

Man fick lite känslan av att vara långt tillbaka i tiden och lagens heta möten i Kempehallen. Framförallt vad som utspelades i andra perioden. Och efter 7.16 tände det till rejält.

Tre, fyra slagsmål samtidigt! Det hetaste var mellan den väldige Modobacken Richard Stehlik (1.95 centimeter lång och 110 kilo tung) och Mats Lavander. Båda fick matchstraff. Fighten slutade oavgjort.

Efter att domarna försökt reda ut allting så slutade det med att det blev spel fem mot fem. Det tog säkert tio minuter innan matchen kunde fortsätta!

Simon Bertilsson var en av de som fightades. Han fick 2+2 minuter efter att ha bråkat med Modostjärnan Alexander Steen.

– Två lag som ville mycket efter att båda förlorat i förra omgången. Det var mycket känslor, sa Bertilsson.

Han var inte riktigt belåten med hur domarna agerade.

– De var ojämna i bedömningen, men de gör väl så gott de kan.

– Om inte det är en utvisning så vet jag inte vad som är utvisning, sa Brynäsbacken om slaget från Per-Åge Skröder.

Bertilsson var bandagerad på högerhanden efteråt.

Brynäs har varit starka i power play tidigare på säsongen. Men mot Modo fungerade inte den spelformen. Fyra försök men inga mål.

– Modo hade ett mycket bra box play, berömde Simon Bertilsson.

Brynäs kom till Fjällräven Center med tre raka bortavinster.

Brynäs var framförallt ute efter att tvätta bort den svaga insatsen i onsdags då det blev förlust med hela 1–5 mot bottenlaget AIK på hemmais.

Modo Hockey gick ut stenhårt, aggressivt och med bra fart på skridskorna. Brynäs lyckades reda ut Modos anstormning. Efter sju, åtta minuter kom gästerna in i matchen.

I slutet av perioden fick Brynäs matchens första power play. Modo hade den bästa chansen då. Morten Madsen fick inte riktigt träff på pucken fri med Johan Holmqvist. Brynäs har annars varit effektiva i power play den här säsongen med den fina procenten 26,53 som placerar laget på andraplats.

Anmärkningsvärt från första perioden var att Andreas Thuresson hade hela fem skott på mål.

Mer tacklingar och intensivare spel i andra perioden. En period som startade med två snabba mål. Brynäs tog ledningen genom Martin Johansson (hans första den här säsongen) som skickade iväg ett skott från nästan ingen vinkel alls. Pucken tog på Modobacken Kyle Cumiskey som ställde målvakten Bernhard Starkbaum. Bara 20 sekunder senare kvitterade Per-Åge Skröder för Modo. Norrmannen fick stå omarkerad i slottet och direktskottet satt högt bakom en chanslös Johan Holmqvist.

Modo fick sitt första power play efter 11.00 då Christian Djoos utvisades. Brynäs jobbade mycket bra under två minuter.

Det var en jämn och tät match och då är de numerära överlägena extra viktiga. Brynäs fick sitt andra i slutet av andra. Ett svagt power play. Brynäs drog sedan på sig två utvisningar. Modo avslutade periodens 23 sista sekunder i fem mot tre.

Modo hade två man mer på isen under en kort tid i början av tredje då Johan Holmqvist fick hjälp av stolpen.

Kristian Forsberg (hans första mål för säsongen) gav Modo ledningen efter 4.47 med ett backhandskott. Bra mottagning och han höll starkt undan för Simon Bertilsson. Ett mål som visade sig bli avgörande.

Sören Häggqvist

Mer läsning

Annons