Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ser ljusare ut för Markström

Jacob Markström, 21, har plötsligt fått en jättechans att slå sig in i Florida Panthers NHL-lag.

Anledningen: En skadad konkurrent och en fläckfri insats mot Dallas Stars.

Annons

Det var i stort sett bestämt att den förre Brynäsmålvakten skulle inleda säsongen med Panthers farmarlag San Antonio Rampage. Men när Jose Theodores backup Scott Clemmensen tvingades till en knäoperation i måndags – och troligen blir borta en månad – såg det plötsligt väldigt bra ut för Jacob Markström.

Floridas coach Kevin Dineen gick snabbt ut och sa att nu får de tilltänkta farmarlagsmålvakterna Tyler Plante och Markström göra upp om vem som fyller luckan – och gav båda chansen i tisdagskvällens träningsmatch mot Dallas Stars.

Och plötsligt såg det ännu bättre ut för Markström. Han räddade alla tio skott han fick på sig under sin halva – de första en och en halv perioderna – och lämnade över en 1–0-ledning till Tyler Plante. Som släppte in det första skottet han fick på sig, och sedan ytterligare tre när Dallas vände och vann med 4–3 i sudden.

Med beaktande av att Markström såg skakig ut när han fick chansen tidigare på försäsongen – fem insläppta mål mot Tampa Bay – är matchen knappast avgjord. Men han stärkte i alla fall sina aktier att för andra gången i sin karriär lyftas upp i NHL-laget, som alltjämt ser honom som sin framtida stormålvakt.

– Det enda jag kan göra är att spela så bra jag kan. Vi får se vad som händer, säger ”Markan” till Miami Herald.

Mer läsning

Annons