Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det värsta är över för "Basse" – som letar formen

En månad av stenhård träning har gett resultat.

Nu trotsar Sebastian Lauritzen de sista kvarlevande smärtorna och letar efter storformen igen.

– Det känns mycket, mycket bättre nu, säger Brynäs skadedrabbade forward.

Annons

När Brynäs mötte HV71 på annandagen gjorde Sebastian Lauritzen comeback.

En av många sådana.

Den här gången gjorde Brynäsforwarden det med ett kanske bredare leende på läpparna än tidigare eftersom han kunde konstatera att ljumskarna håller. Att problemen kanske äntligen verkar släppa taget om honom.

Smärtorna, som tidigare äventyrat stora delar av säsongen, finns visserligen kvar i viss grad. Men dessa trotsar han. Och i fredags var Lauritzen strålande i matchen mot Färjestad som Brynäs dock förlorade.

– Jag blir trött i ljumskarna, men det hugger inte som det gjorde tidigare. Nu gör det lite ont hela tiden och då vet jag att det är lugnare. Att jag inte kommer till ett läge där det bara hugger till och jag tappar all kraft, säger Lauritzen som bland annat missade sex raka matcher tidigare i oktober och inför matchen mot HV71 i veckan hade frånvarotiden hunnit sträcka sig över exakt samma antal matcher.

I somras gjorde han ett ingrepp i höft/ljumske efter att ha missat hela fjolårssäsongens SM-slutspel. Tidigare under samma säsong höll han länge till i toppen av elitseriens poängliga och fick han debutera för Tre Kronor under Channel One Cup för lite mer än ett år sedan.

• Känner du att du är på väg att hitta tillbaka till den formen igen?

– Jag hoppas det. Om inte är jag jäkligt spelsugen i alla fall. Jag känner mig pigg i benen, jag har tränat stenhårt i en månad och varit väldigt noggrann. Kroppen känns mycket, mycket bättre nu. Jag hoppas verkligen komma upp i en nivå jag känner mig nöjd med, säger Lauritzen, stundtals dominant på gårdagsträningens spelövningar.

• När Elias Lindholm nu spelar JVM vikarierar du för honom i kedjan med Calle Järnkrok och Andreas Thuresson. Hur känns den omgivningen?

– Det är annorlunda. Det gäller att ha fart på benen, för det går undan i den kedjan. Men det är väldigt roligt, en sådan hockey gillar jag.

Mot Luleå vill han också fixa första segern sedan den senaste comebacken. Lauritzen har klart för sig hur det ska gå till.

– Vi måste bli lite hetare. Gå rakt på mål, inte snurra i hörnet. Luleå är tuffa att möta och kanske inte de roligaste matcherna på året.

Mer läsning

Annons