Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djoos får chansen direkt

Det var en hyfsat väntad laguttagning Tommy Jonsson bjöd på.

Men ett namn sticker ut – 18-årige Christian Djoos får chansen direkt.

– Jäkligt kul, säger han.

Annons

Det handlar inte om någon elitseriedebut, för Djoos den yngre – han är som de flesta vet son till Brynäs gamle backgigant Pär Djoos – debuterade redan i sista elitserieomgången i våras, mot Timrå borta.

– Då fick jag ungefär fem minuters speltid. Nu blir det på hemmaplan, i Läkerol Arena, så det känns jäkligt kul, säger Christian Djoos, som var yngre än pappa sin vid elitseriedebuten.

Annars finns det många likheter, erkänner han.

– Ja, jag är nog ganska lik farsan, jag gillar att hålla i pucken och passa – och spela hockey. Sedan är jag inte så snabb på skridskorna jag heller.

Christian Djoos har spelat en hel del under försäsongen och gjort det riktigt bra. I premiären får han spela med Brynäs nyförvärv från AHL, Dennis Persson, i tredje backpar.

– Vi har spelat ihop i två av matcherna och det har fungerat bra.

Vem blir offensiv och vem blir defensiv av er två?

– Vi delar nog det där. Han är bra offensivt han också.

Är du nervös?

– Nej, inte än. Men jag hinner nog bli det.

På förhand kan man säga att Djoos slogs med Victor Berglind, tillbaka efter utlåning till allsvenska Sundsvall, om platsen som sjätte back.

– Det är så jämnt mellan positionerna, den här gången väljer jag Christian. Han är otroligt spelskicklig och bra i positionsspelet utan puck, säger tränaren Tommy Jonsson.

I övrigt väljer han beprövade kort framför talangerna, vilket gör att Emil Molin får vila och Elias Lindholm inleder som extra forward.

Mer läsning

Annons