Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djoos opererade bort menisk

Knäskadan gjorde att Christian Djoos tvingades operera bort menisken i ena knäet.

Men trots blixtoperationen är den unge Brynäsbacken tillbaka i spel om någon vecka.

– Jag har redan slängt kryckorna, säger han.

Annons

På matchvärmningen, när Brynäs skulle möta Timrå på bortaplan förra veckan, slog Christian Djoos upp en gammal knäskada. Brynäsbackens knä visade sig vara så illa tilltyglad att han tvingades blixtopereras redan dagen därpå.

Det visade sig att menisken var trasig – igen.

– Jag har opererats för samma sak två gånger tidigare, säger Djoos, som nu fick sin menisk bortplockad.

– Då ska jag slippa de här problemen i fortsättningen. För operationen gick bra, det var inget stort ingrepp. Och redan nu har jag kommit i gång och tränat lite smått. Jag har redan slängt kryckorna, fortsätter Brynäsbacken.

Skadan gör att han missar Småkronornas fyrnationsturnering i Sundsvall och får ägna landslagsuppehållet till att rehabiliteringsträna. Enligt läkarna är Djoos fullt återställd och redo för spel igen om en till två veckor.

– Det är synd att jag missar spel med juniorlandslaget, jag hade sett fram emot det. Men det är tur i oturen eftersom jag missar färre elitseriematcher tack vare landslagsuppehållet.

Brynäs skadeläge ljusnar, alltså. Laget får förmodligen tillbaka Simon Bertilsson lagom till återstarten av elitserien och nyckelbensskadade Dennis Persson börjar återhämta sig och har sedan en tid tillbaka tränat på is.

Även Daniel Widing, fotfraktur, finns på Brynäs skadelista.

Mer läsning

Annons