Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisarna bakom sjunde raka hemmasegern

Silfverberg och Järnkrok smider guldplaner för Brynäs.

Men vi ska inte heller glömma spelare som Sebastian Wännström och Simon Löf. Två 20-åringar som på allvar är på väg att etablera sig och få sitt genombrott.

– Det är bara att försöka ta alla chanser som kommer. Jag är ganska nöjd så här långt i alla fall, sa Wännström efter 4–1-segern mot Timrå och säsongens sjätte mål.

Annons

Han får ju också vara med och leka med sina jämnåriga kompisar i Brynäs andrakedja där Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok redan är Tre Kronor-spelare. I går var Wännström väl så bra...

– Dom är i alla fall grymt kul att spela med och även jag får ha mycket puck. Extremt mycket den här matchen kanske – men Timrå var väl inte så på hugget heller. Dom kändes ganska avslagna redan från start faktisk.

Så såg det ut från läktarplats också. Brynäs ungdomskedja var den som valsade om allra bäst och mest.

Efter Silfverbergs tidiga ledningsmål i ett power play var det dags för Wännström att presentera sig.

– Calle och jag jobbade fram pucken och det var bara att gå på målet. Det blev en retur som jag fick klubban på och det var inte så svårt att hitta rätt där.

2–0 och om Timrå redan var relativt ointresserat föll laget igenom totalt.

– Men för oss var det bara att köra på. Alla poäng är viktiga och om vi ska stanna kvar uppe i toppen är Timrå hemma en match vi ska vinna.

Calle Järnkrok hann med att sätta spiken i kistan fram till 4–1 i sista perioden och alla i kedjetrion fick näta. Wännström fick en assistpoäng där och har nu tio poäng (6+4) på sina 34 matcher den här säsongen. Han inledde ju med att vara långtidsskadad i höstas.

Nu gnuggar han dessutom på för att behålla sin plats i laget när det drar ihop sig till slutspel och lirare som Dackell, Lauritzen och Granström ska in i spel igen.

– Det är klart jag gärna stannar kvar i den här omgivningen – vem skulle inte det – men vet att vi har några grymt bra och etablerade spelare på väg in. Jag hoppas kunna fortsätta att bidra i alla fall. Jag är nöjd med poängskörden hittills jämfört med i fjol när jag inte gjorde något mål alls.

Men ett till kunde han ha gjort redan i går. Vi hade nästan skrivit in det sjunde målet också.

– Den räddningen var inte sann, sa Wännström med ett skratt och mindes bara allt för väl när Stefan Ridderrvall i Timråmålet plockade Brynäsforwardens direktskott mot det tomma nätet.

En annan som har kämpat sig in i laget igen är Simon Löf. Två månader var han borta men nu har han klivit in och gjort två kanonbra matcher som en defensiv, stabil back.

– Jag hade något virus som inte gav med sig och jag låg med feber och hosta i två veckor. Gick ner fem kilo och har fått slita för att komma tillbaka. Nu känns det äntligen riktigt bra igen, sa Löf som fick 16.38 minuter i speltid mot Timrå.

Det märktes inte att Jörgen Sundqvist, Lasse Jonsson (magsjuk) och Simon Bertilsson (spelade mindre efter en smäll i går) saknades.

– Det kommer tillbaka spelare, men jag ska i alla fall göra allt för att ge dom en match om platserna i laget. Jag är grymt spelsugen, sa Löf.

Mer läsning

Annons