Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarmissen som kom i fokus

Målet som gjorde att Brynäs kunde accelerera mot segern mot Frölunda skulle aldrig ha godkänts.

– Jag lägger mig platt. Det är ett stort misstag, som jag inte får göra, säger domaren Morgan Johansson till Canal+.

Annons

Bilderna i Canal+ ger Frölundacoachen Kenta Johansson helt rätt i den uppfattning han hade om Brynäs 1–0-mål efter 15.57 av den andra perioden, när Brynäs fick chansen i sitt första power play.

– Domaren höjer armen för en utvisning på en Brynässpelare, men så gör Brynäs mål – och då sänker han armen till en målgest istället, säger Kenta Johansson.

– Brynäskillen slår av klubban för Pierre Johnsson, och det är det han ska blåsa för. Ingen hade ju pucken egentligen, så inte går det att säga att det var en avvaktande utvisning för oss

– Jag har aldrig varit med om att en domare ändrat ett domslut på det sättet. Det är rött kort för Morgan Johansson. Det här var helt obegripligt.

Domaren Morgan Johansson hade först en annan förklaring till varför han höjde armen:

– Jag tyckte att Frölundaspelarens klubba åker upp högt på Brynäskillen (Mats Lavander), och höjer armen för utvisning, säger Johansson till Canal+.

Men i Canal+ sändning visades sedan händelsen gång på gång, och Johansson valde att erkänna att han gjort fel .

– Jag lägger mig platt. Jag ser ju när jag ser bilderna nu att situationen blir tokig, säger Johansson.

Istället för utvisning på en Brynässpelare blev det alltså mål för Brynäs – o-c-h en utvisning för Frölunda.

Och även Brynästränaren Tommy Jonsson såg tydligen situationen som domaren missuppfattade – och gav sin tränarkollega fullt stöd efteråt.

– Jag trodde också att vi skulle åka på en utvisning. Så jag hade nog varit lika upprörd som Kenta om det hade drabbat oss, säger Jonsson.

Brynäsbacken Mattias Ekholm var närmaste vittne och sa även han:

– Jag såg att deras kille fick klubban avslagen och trodde det var det domaren skulle blåsa för.

Canal+ hockeyexpert Niklas Wikegård skrädde inte orden i andra periodpausen, efter att reprisbilderna vevats om och om igen:

– Domaren sätter Frölunda i en jävla sits här helt enkelt. Och de andra tre domarna står bara och tittar på, sa han bland annat.

På Twitter efter matchen fick domare Johansson också utstå hård kritik, hockeyexperten och före detta Brynästränaren Leif Boork nöjer sig till exempel inte med att domaren erkänner sitt misstag i en sådan här situation utan vill också ha en rimligare förklaring till hur en så grov miss kan inträffa.

Mer läsning

Annons