Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje: Förstärkning och vinst

Efter 5–2 hemma mot Modo kan Brynäs börja blicka framåt och uppåt i tabellen igen.

– Oerhört viktigt att vinna och kul att få göra mål. Nu ser jag fram mot att få träffa Mattias Ekholm också. Jag har aldrig spelat match med honom, säger backen Ryan Gunderson.

Annons

Brynäs kan se fram mot att Mattias Ekholm reser hem till Sverige redan i dag. 5–2-segern mot Modo var Brynäs första hemma i Läkerol Arena på tre matcher, och därför efterlängtad.

– Så oerhört viktigt att få några segrar i rad. Det är så jämnt i serien att förlorar du två matcher är du nere på nionde plats och vinner du några i rad klättrar man snabbt uppåt, säger amerikanske backen Ryan Gunderson.

Efter några halvbleka insatser och en del kritik verkar det ha lossnat för spelaren som gjorde flest poäng av alla backar i allsvenskan förra säsongen då han spelade i Örebro.

Mot Luleå i torsdags sköt han sitt första elitseriemål och i går kom det andra. Ett till synes enkelt skott från blå linjen gick rakt i krysset i spel fem mot fyra när bara sekunder återstod av den första perioden.

Ett mål som betydde 2–0 till Brynäs och självklart var viktigt för matchutgången.

– Absolut. Grabbarna i laget har sagt åt mig att skjuta mer, att lägga puckar på mål. Särskilt i power play, menar Gunderson.

Var det en lättnad för dig när första målet kom i förra matchen?

– Ja, visst var det så. Det är bra för självförtroendet att göra mål.

Och nu får du en ny backkollega i laget. Kanske redan till nästa match.

– Ja, jag hörde att Mattias Ekholm kommer. Jag känner mig upprymd över att han ska komma hit. Jag har aldrig sett honom spela match men hört en massa bra saker om honom.

Hur ser du som amerikan på att Ekholm inte stannar och kämpar i AHL i stället?

– Jag vet inte riktigt. Det är olika för alla spelare hur man känner och det är viktigt att lyssna på sin omgivning och agent innan man tar ett sånt beslut som han nu har gjort.

Ryan Gunderson njuter själv av livet i Sverige och Gävle. Men segern i går kunde ha tappats bort på vägen av olika anledningar. Visserligen prickade Jonas Nordquist in en målvaktsretur till 3–0 efter halva matchen, men Modo sköt 3–1 innan den andra pausen.

Och i inledningen av den tredje perioden kom nästa reducering, en omdiskuterad sådan.

Rutinerade Niklas Sundström hakade upp Brynäs målvakt Niklas Svedberg så att denne kom ur balans och Nicklas Danielsson kunde enkelt prickskjuta 3–2 i öppet mål.

– Det var väl smart av Sundström och jag vill väl egentligen inte kommentera vad jag tyckte om domarna i det läget. Men alla ser ju hur sjukt det är att dom inte blåser, så det är ingen idé att säga något mer om det, tycker Svedberg.

Nästan 7 000 på läktarna vädrade i alla fall sitt missnöje med domslutet, men Svedberg menade att det målet och felbeslutet gjorde Brynäs starkare inför avslutningen.

– Det kändes som att vi tog oss samman och gick ut och bara skulle avgöra matchen.

Och så blev det. Calle Järnkrok snappade upp en felpassning från Modobacken Thomas Pöck och tryckte dit 4–2. Sedan gjorde även Sebastian Lauritzen 5–2 i tom kasse.

– Grymt skönt att vinna här hemma igen. Normalt är vi starka här och det tyckte jag att vi visade idag, sa Niklas Svedberg till sist.

Mer läsning

Annons