Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt Djurgården väntar Brynäs

I kväll blir det för första gången svenskt motstånd för Brynäs i European Trophy.
Djurgården väntar på Hovet – och på lördag igen i Läkerol Arena.
– Men vi tittar mer på vad vi själva ska göra än på vilka vi möter, säger tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Brynäs har spelat fyra matcher i European Trophy nu, och skapat ihop sju poäng. Det är en mer än allsvenska Djurgården det, och målsättningen är att komma ikapp först och främst tjeckiska Pardubice som har nio poäng och ligger på andra och sista slutspelsplats just nu.

– Vi måste nog vinna våra kvarvarande matcher, säger Tommy Jonsson.

Han kastar in Calle Järnkrok i laget igen jämfört med det manskap som slog Liberec i lördags, och bildar en helt ny kedja med Järnkrok som center mellan Andreas Thuresson (som klev av småskadad då) och Jonathan Granström.

Bland backarna gör provspelaren Alexander Hellström sin femte match – och efter dubbelmötet med Djurgården kommer ett beslut att tas angående hans framtid.

– Jag vill inte säga mer än så just nu, säger Jonsson.

Mot Djurgården vill Brynästränaren se ett stabilare uppträdande över tre perioder.

– Den första perioden mot Pardubice var kanske den bästa vi gjort på försäsongen hittills – men sedan blev det som det blev i de två andra. Nu vill jag att vi upprepar det vi visade mot Liberec.

• Kommer ni att göra nåt annorlunda i och med att det är Djurgården ni möter nu, efter schweizare och tjecker?

– Nej, det kan jag inte säga. Men det ska bli intressant att möta dom. Även om vi mest koncentrerar oss på vårt eget och det vi vill åstadkomma. Det handlar om att bygga laget nu.

Efter lördagens hemmamatch mot Djurgården väntar ännu en mot TPS Åbo hemma på tisdag innan gruppspelet avslutas med match mot Tappara borta den 15:e oktober.

– Sedan är det lite oklart hur fortsättningen blir ifall vi går till slutspel, det beror lite på hur det går i de andra grupperna vilka datum som kommer att gälla. Men allt avgörs i alla fall i december, säger Tommy Jonsson.

Emil Molin och Elias Lindholm är på landslagsuppdrag och finns inte med i truppen.

Mer läsning

Annons