Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eero sticker – Bertilsson stannar

Brynäs spelade kvartsfinalerna med ett decimerat manskap.

Efter uttåget mot Färjestad riskerar klubben att tappa stora delar av spelartruppen.

– Det här var min sista elitseriematch, säger Eero Somervuori.

Annons

Ett dussin av spelarna i Brynäs sitter på utgående kontrakt. Dessutom är risken överhängande att stjärnor som Jakob Silfverberg och Mattias Ekholm hamnar i NHL.

En som inte blir kvar i Gävle – trots supportrarnas vädjan – är Eero Somervuori. Direkt efter Brynäs uttåg ur SM-slutspelet bekräftade finländaren Sportens tidigare avslöjande att han vänder hem till Finland.

– Jag har gjort min sista elitseriematch, säger Somervuori, som däremot inte vill berätta vart han spelar nästa säsong.

Men enligt det finska hockeymagasinet Veikkaaja ska den 32-årige forwarden vara nära en överenskommelse med Helsingfors IFK.

En annan spelare som kom från Finland inför den här säsongen var backen Dale Clarke. Kanadensaren har haft en jobbig säsong även om hans spel defensivt har stabiliserats. Men det troliga är att han inte erbjuds något nytt kontrakt. Han kom som en offensiv back, men har bara mäktat med fyra mål på de drygt 50 matcher han har spelat.

– Jag har hade högra förväntningar på mig själv och känner inte att jag lyckats kopplat ihop försvarsspelet med anfallsspelet, säger Clarke.

– Hur det ser ut i framtiden? Jag har ingen aning. En sak är i alla fall säker: Jag kommer att stanna i Europa, tillägger han.

Magnus Kahnberg blev Brynäs skyttekung i slutspelet – han vill stanna i Brynäs.

– Jag tycker att jag förstärkt mina aktier för ett nytt kontrakt. Jag vill stanna, men har inte hört något från Brynäs. Vi får se vad som händer i framtiden. Och vi får se hur jag resonerar när jag har något konkret att fundera över.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv säger så här om Kahnberg:

– Jag ska prata med hans agent, sedan sätta oss ner i föreningen och prata.

Däremot bekräftar Sundlöv att man skrivit nytt kontrakt med Simon Bertilsson. Kontraktet gäller över två år.

– Det känns bra att säkra upp de unga spelarna. Dessutom har Bertilsson varit riktigt bra i slutspelet.

Röglebacken Victor Bartley är en tänkbar ersättare till Dale Clarke. Kanadensarens agent, Erik Wallström, erkänner att Brynäs är ett tänkbart alternativ.

– Brynäs har visat intresse, absolut. Victor vill definitivt spela i elitserien nästa säsong, säger Wallström till Aftonbladet.

Även Malmös forward Nichlas Hardt har länge figurerat i snacket om nyförvärv. .

– Jag tycker jag är redo för att spela i en högre division och elitserien har alltid varit en dröm för mig, säger Hardt till hockeybloggen mrmadhawk.se

Talangerna Max Friberg från Skövde och målvakten Magnus Hellberg från Almtuna har vi redan skrivit om. Båda är intresserade av att flytta till Gävle och Brynäs.

Mer läsning

Annons