Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektivt Hudiksvall vann över Tierp

Visst vann Hudiksvall på hemmaarenan Glysisvallen, men Tierp kom starkt igen i slutperioden som man vann med 3–2.
Nu hade dock ett mycket effektivt Hudik skaffat sig en 4–0-ledning i upptakten av tredje perioden.

Annons

– Vi satsade ändå rejält i tredje perioden. Nu var uppförsbacken allt för brant, men vi spelade bra och vann slutperioden, sa Tierps chefstränare Stellan Gerdin, som också ansåg att hans grabbar gjorde en spelmässigt bra insats.

Nu slutade matchen 5–3 till serieledarna efter en stark slutperiod av Tierp, som i den här matchen saknade fyra ordinarie lirare.

Vi noterade också ett Tierp vann skotten med hela 14–4 i första perioden, men låg under med 2–0 vid pausvilan. Snacka om att vara effektiva när det gäller hemmalaget.

Nu är ju också Hudiksvall serieledare, men Gerdin hade en hel del att säga om deras uppträdande på banan.

– Ja, det var ett riktigt lågvattenmärke för hockeyn. När dom hade gjort mål så åkte dom förbi vårt bås och hånade oss. Så ska man inte uppträda och serieledarna borde betacka sig för sådana här saker, sa en mycket upprörd Gerdin.

Åter till själva spelet så var alltså Tierp riktigt med på noterna under hela matchen. Laget vinner också skotten exempelvis med 14–4 i första och 17–8 i slutperioden. Men det här har vi sett förut och naturligtvis så måste Tierp höja skärpan framför motståndarmålet.

3–0 efter två perioder och ett till baklängesmål direkt i öppningen av slutperioden, var självklart mycket tufft för gästerna.

Men här visade Tierp härlig lagmoral och trots hemmalagets osmakliga gliringar så kom Tierp igen och satte tre puckar i hemmaburen innan slutsignalen ljöd.

Gästerna tog också ut målvakten Magnus Persson så tidigt som 15,45 i slutperioden och en time out bokfördes också för Tierp. Men längre än till 5–3 kom inte Tierp den här kvällen.

På söndag har Tierp ett nytt mycket tufft möte när uppåtgående Lindlöven gästar Vegahallen.

HUDIKSVALL–TIERP 5–3 (2–0, 1–0, 2–3)

Första perioden: 1–0 (14,39) Jonas Lönn, 2–0 (17,26) Marcus Palmberg

Andra perioden: 3–0 (18,22) Jonas Lönn

Tredje perioden: 4–0 (1,22) Jesper Paepke, 4–1 (10,32) Johan Viktorsson, 5–1 (13.14) Niklas Pettersson, 5–2 (14,28) Andreas Näsman, 5–3 (55,11) David Alvfors.

Skott: 27–46.

Utvisningar, Hudiksvall: 39 min. Tierp: 40 min.

Tierps tre stjärnor:

3: Ludvig Björklund fw

2: Viktor Ehn fw

1: Per Andersson b

Mer läsning

Annons