Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm höll på att bli syndabock

Backparet Ekholm och Löf höll på att bli syndabockar. Två misstag höll på att kosta segern och kanske till och med semifinalplatsen.

Annons

- Kommunikationsmissar, säger Ekholm, som var inne på två baklängesmål.

Frölunda gick upp till en 3-1-ledning och matchen såg körd ut för Brynäs inför den tredje perioden. Vid två av målen fanns backkollegorna Mattias Ekholm och Simon Löf på isen - när de lämnade Frölundaspelare ensam framför målet.
- Vi hängde inte med, jag tog några felbeslut. Frölunda är skickliga och utnyttjade det direkt, säger Ekholm.

- Det var kommunikationsmissar, fortsätter han.
Men det ordnade sig till slut. De båda Brynäsbackarna kom undan syndabocksstämpeln och kunde sedan se lagkamraten Jakob Silfverberg skicka Brynäs till semifinal.
- Vi visste hela tiden att vi kunde vända. Vi har den styrkan i laget. Jag åkte precis och bytte när Silfverberg gjorde mål. Jag hade ryggen mot isen, vände mig om och såg honom jubla.
- Det var mitt livs största ögonblick, nästan, säger Ekholm, som nu tror att Brynäs har skaffat sig ett mentalt övertag i och med två förlängningssegrar.
- Ja, det är jag övertygad om. Men vi är inte nöjda här, vi ska komma ihåg att vi fortfarande inte har vunnit någonting än, avslutar Brynäsbacken.

Simon Löf var även han lättad efter segern. Och berättar också om bytet som tickade upp mot två minuter och när benen nästan gav vika.
- Herregud vad trött jag var där. Men det var bara att bita ihop. Tur också att Svedberg fick "problem" med benskyddet i samma veva, flinar Löf.

Mer läsning

Annons