Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm positiv efter campen

Ett steg mot en plats i Nashville Predators är nu taget.
Mattias Ekholm är positiv efter den åtta dagar långa NHL-campen med sin nya klubb.
– Klubben tror på mig, säger 21-åringen.

Annons

Det ska sägas att det kommer bli tufft för Mattias Ekholm – som i fjol var en gigant både offensivt och defensivt i Brynäs lagbygge – att under den första säsongen lyckas slå sig in i Nashvilles NHL-lag.

Men Ekholm, som nyligen skrev på ett treårskontrakt med klubben, var optimistiskt då Sporten nådde honom under gårdagen.

– Det känns som de tror på mig där borta och jag kommer verkligen att ge allt för att lyckas ta en plats, säger 21-åringen.

Ekholm är nu hemma i Sverige och Vikarbyn igen efter den åtta dagar långa NHL-campen tillsammans med spelare som Nashvilles organisation kan komma att satsa på eller har kontrakterat.

Ett tufft läger där spelarna sätts på prov och definitivt är ett steg till det alla strävar efter – en plats i NHL-laget.

Men det kan mycket väl bli spel i Milwaukee, Nashvilles AHL-lag, då konkurrensen minst sagt är stor för Ekholm.

– Det finns väl egentligen tre olika möjligheter, antingen kommer jag att spela i NHL, AHL eller så blir det med Brynäs. För mitt treårskontrakt innebär att jag kan återvända till Sverige och elitserien.

• Men jag förstår att NHL är det stora målet...

– Självklart är det så, jag kommer verkligen att ge allt för att lyckas slå mig in i laget. Men det kommer bli tufft, det hänger mycket på mig själv nu.

För i Nashville hittar vi kanadensaren Ryan Ellis, schweizaren Roman Josi och finländaren Teemu Laakso som är i samma situation som Ekholm och också är ute efter en plats i NHL.

– I dagsläget ser det ut som att det kan komma att finnas två platser förfogade för oss, men lika som att det läget kan förändras kan det dyka upp fler spelare som kan bli aktuella för backplatserna.

En tuff tid är alltså att vänta – men först ska Ekholm njuta av lite ledighet innan han beger sig över till Nordamerika igen den 5 september.

– Jag ska åka till Gran Canaria om en vecka, det är en välbehövlig semester, säger han.

Förutom Ekholm är också Jakob Silfverberg och Emil Molin på NHL-camper – men Sporten har inte lyckats nå dem för en kommentar.

Mer läsning

Annons